Bölcsi reloaded (beszélgetés)
Nincs műsor, ha nincs közönség.
A fiad zsarol a sírással, te meg veszed a lapot.
Itt veled van a baj, nem a gyerekkel.
Megérkeztek, gyors ölelés, puszi ígéret, hogy délután találkoztok, addig meg örüljön a sok játéknak. Ez után határozottan távozz.
Nekem 1 éves kora után kellett beadnom, kaptam 2 hetet hogy beszokassam...
Érzi rajtad, hogy bizonytalan vagy és minél többször esik meg rajta szíved, annál nehezebb lesz.
Az én fiam kb 1 hétig sírt reggel mikor ott hagytam, utána az apukája vitte, mosolyogva ment be a gondozókhoz.
Ne ess kétségbe, ez az élet rendje, még egy gyermeknek sem lett ettől semmi baja. Legyél határozott, azt meg úgyis érzi hogy szereted. Viszont elég nagy ahhoz hogy tudja, ha elég sokat "szenved" neked akkor a végül nem hagyod ott.
Biztos hogy abbahagyja a sírást, általában a szülőnek szól, csak hogy érezze magát rosszul, mert ott "merte hagyni".
Erről szól a beszoktatás, nem könnyű egyik félnek sem. Viszont ha a bölcsibe beszokik, ami előbb utóbb úgyis megtörténik, akkor az oviba könnyebb lesz.
Igyekszem palástolni az érzelmeimet..nem sírok előtte..de biztos érzi
..
Húh, hát eszembe nem jutna az alapján választani keresztszülőt, hogy abból lesz-e hasznom.
És hát arról se feledkezzünk meg, hogy a pótkeresztanya csak megkapta ezt a "posztot", ellentétben az aranyos igazi keresztanyával, aki viszont elfoglalt. És hát ha valakire (mondjuk szerintem rá sem) lehetnél mérges, az ő.
A keresztszülőt nem bébiszitternek választjuk, hanem egy felelősségteljes embert keresünk, akinél tudjuk, hogy jó kezekben lesz a gyerekünk, ha velünk valami történik, és nincsenek nagyszülők. Bár ahogy olvasom, rájuk sem számíthatsz, ami mondjuk szerintem furább, mint hogy egy kvázi idegen nem akar a gyerekedre vigyázni...
Jajj tudom,ezzel én is így voltam, legszívesebben otthon tartottam volna...
De neki azt kell éreznie rajtad,hogy neki ott jó,ezáltal lesz neki könnyebb.
Menni fog meglátod!
Én pl nem azért kereszteltettem meg a gyereket hogy legyen segítség. Már vagy 7 éve nem láttam őket.
Vidd be bölcsibe/oviba és slussz, passz.
Legyél határozott, kicsit se rezdüljön az arcod és abba fogja hagyni a sírást!
A saját idejét engedd meg, hogy maga ossza be.
Én is keresztanya vagyok, a fiamnak is van keresztanyja, de eszembe nem jutott, hogy feladatokat adjak neki.
Én biztos nem vinném magammal dolgozni, ha már menned kell.
És egy dologra emlékszem, hogy nálunk még az oviban is az volt, hogy én vittem mindig, semmi gond nem volt az otthagyással, aztán elvitte az apja, és hazahozta, hogy nem tudta ott hagyni, mert sírt. A gyerekek nagyon tudják, hogy kinél mivel mit érnek el. Ha a gyerek 5 perc alatt megnyugszik, akkor az inkább egyfajta erőfitogtatás részéről, nem lelki eredetű. Szerintem legyél kemény, és egy percig se gondold hogy a keresztanyák nagy százaléka bevállalna heti 2 napot, míg te dolgozol (bár nem vagyok keresztanya, vélhetően már nem is leszek, de én sem válalnék ennyi fix elfoglaltságot egy picivel, aki mint írod ennyire ragaszkodik hozzád...)
Akkor én értettem félre, hogy 2 napot megy.
A bébiszittert nem napokra gondoltam, hanem alkalmanként, ha nem tudjátok megoldani a felügyeletet.
Arra vigyázz, hogy amilyen kicsik olyan nagy manipulátorok.
Hidd, el ki sem érsz az ajtón ő már nevet.
Sok kisgyerek sír,,nem csak a tiéd,,,tudom ez nem vigasz :)))Kérdezted ,,abbahagyja a sírást? Bár gondolom igen.
Vinném én is .Ne parázz légy mosolygós amikor mentek,,jó ötletek amit a többiek írtak:))
Semmiképp nem venném ki a bölcsiből.
Akkor kezdheted az egészet újból az ovinál.
Szerintem az se jó, hogy 2 napot megy, hármat otthon van veled. Ez teljesen összezavarja. Nem érti egyik nap miért kell menni, máskor meg otthon maradhat.
Nekünk sem volt semmilyen rokoni segítség. Vagy a férjem vagy én voltam vele. Ha meg úgy adódott, a fizetett bébiszitter.
További ajánlott fórumok:
- 2009 őszétől indulunk a bölcsibe
- Csak engem dühít, hogy otthon lévő anyukák, bölcsibe "dugják" a csemetéiket?
- 2012-ben kezdő bölcsisek beszélgessünk!
- Beszoktatás a bölcsibe. Nálatok hogy zajlott?
- Ha a Te babád is ősztől lesz bölcsis, itt a helyed:)
- Bűntudatom van, bölcsibe kell adnom kisfiam, nem tudok vele...