Bokadagadása ellen mit csináljak? (tudásbázis)
Szia !
Nekem is bedagadt a lábam a terhességem alatt.Én bementem az ügyeletre,mert attól tartottam,nem csak sima vizesedés,hanem toxémia.Laborvizsgálatot,uh-ot csináltak,minden rendben volt.A nőgyőgyászom javaslatai ezek voltak:1.polcoljam fel éjszaka is a lábam,úgy aludjak,pihenjek,háton nem szabad aludni,bár nekem csak a jobb lábam vizesedett.Így mindig a bal oldalamon kellett volna,hogy feküdjek-nehézkes volt.2.Több fehérje bevitel.
Kitartást kívánok és további szép terhességet,jó egészséget Nektek!
sziasztok
Most jöttünk meg a dokitól, hát szerencsére nem vagyok toxémiás, a vérnypmásom tökéletes és fehérje sincs a vizeletben.
Viszons sószegény diétát kell tartanom és feküdnöm:(
A görcsökre is szedem tovább az emelt magnéziumot.
Úgyhogy pihi van.
Köszi a segítséget.
Sajna még mindig dagadtak a bokáim.
Miért kell ostobán elbagatelizálni azt ami nem az?
Ha valakinek egyik pillanatról a másikra úgy bedagad terhesen a lába, hogy nem bír lábraállni+ehhez ha hozzáadjuk a görcsölgetést 22 hetes terhesen-az azonnal menjen.
Ugyanis a HELP sindr. pár óra alatt élet veszélyesé válik.És ennyi.
nekem így volt 20. héttől. görcsök, keményedések, dagadás. háziorvos szerint a dagadás ellen 2 dolgot lehet tenni. állandóan mozogni (ami a keményedések miatt nem volt kivitelezhető), vagy felpakolt lábbal egész nap ülni, feküdni.
utóbbi ellenére a görcsöknek köszönhetően a 23. héten elkezdett nyílni a méhszájam, de végül "csak" 35. héten lettem toxémiás... 39. héten pedig indítani kellett a szülést.
Nekem ami bevált rá, az egyedül a láb felpakolása, és a sómentes diéta. Nem sószegény, hanem sómentes. Meg lehet szokni, én sóimádó vagyok, de kibírtam.
Viszont nekem talán az utolsó héten dagadt fel annyira, hogy fájjon is. Pedig még negatív volt a tesztem, mikor a vérnyomásom magas lett, nem értettem, hogy mi bajom, aztán kiderült, hogy a terhességtől. Úgy félidőtől dagadt a bokám, meg a kezem, de nem extrán, pedig festettem, meg felújítottunk, és bazi meleg nyár volt. Én a helyedben most mennék dokihoz.
Ha estére dagad be, akkor nem olyan nagy a probléma, mint amikor már reggel is dagadt lábbal ébredsz. Igaz, hogy alig vagy túl a félidőn, de ilyenkor is előfordulhat toxémia. Három fő tünete van:
vizenyősség végtagokon, esetleg testszerte,
magas vérnyomás (140/90 fölött). Ezt nem feltétlenül érzi az ember.
Fehérje a vizeletben.
Ágynyugalmat javasolnak és sómentes, fehérjedús diétát.
Azért ne ijedj meg, beszélj az orvosoddal vagy a védőnővel. Reméljük csak ez a rohadt meleg az oka.
Csak felkeltem inni egy magnéziumot mert kicsit görcsölget a hasam de megyek felpóckolom a lábam.
A férjem nincs itthon, majd 2 óra múlva jön haza ha addig nem enyhül akkor bemegyünk az ügyeletre.
Nem bírok menni annyira bedagadt.
Sosem volt még ilyen, 1x sem.
Köszi a segítséget, megpróbálom a póckolást először.
Én is csatlakozom az előttem szólókhoz menj el a dokihoz/védőnénihez inkább többször,mint gond legyen.
A felpócolás is segíthet, pihenés vagy természetes vízhajtókat javasoltak nekem is. Nem gyógynövényeket meg füveket csak több zeller fogyasztását és sok bodza szörpöt. Ártani ezekkel csak nem árthatsz!
nemcsak a vérnyomás, hanem a cukor is indikáció a toxémiára. NO cukor! semmi nasi meg kóla meg ilyenek. túró rudi se! főleg meg zacskós készételek, azokat is telerakják cukorral.
de tényleg fehérjét kéne mérni a vizeletből, és cukrot is. a toxémia nem játék, koraszüléses császár lehet a vége.
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- Elváltam miatta. Várjak még? Mit csináljak?
- Mit csináljak, ha a párom szülei bejárkálnak a házba, amikor senki nincs otthon?
- Mit csináljak a kolléganőmmel, ha szórakozik velem?
- Aláírásgyűjtés ellenem, pedig nem tettem semmit. Mit csináljak?
- A macskàm elleni kezd, mit csináljak vele?