Bögrés, őszibarackos, kefires süti recept


4 bögre liszt
2 bögre kefir
2 bögre cukor
1.5 bögre olaj
1 bögre őszibarack
4 db tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
A Bögrés, őszibarackos, kefires süti elkészítési módja:
A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a cukrot, a vaníliát, és gépi habverővel keverd fehéredésig. Öntsd hozzá az olajat, a kefirt, és több részletben add hozzá a sütőporral vegyített lisztet. A sima masszát egyengesd sütőpapírral bélelt tepsibe. Az őszibarackot mosd meg, vágd kisebb darabokra, és rakd ízlésesen a tészta tetejére. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 30-35 perc alatt. Ha már szép piros, szúrj bele egy tűt vagy fogvájót. Ha üresen húzod ki, vedd ki a sütőből. Amennyiben ragad rá massza, süsd még pár percig. Tálaláskor porcukorral megszórva kínáld.
Kánikulában különösen jól jönnek a gyorsan összedobható, nem túl édes desszertek. Az őszibarackos, kefires sütit is 10 perc alatt összeállíthatod. A kefir legalább olyan jó a tésztába, mint a joghurt, puhává, lággyá varázsolja. A méricskéléshez használd a kefires poharat.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2018. aug. 9. 09:59
A bögrés, őszibarackos, kefires süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.