Túrógombóc recept

A Túrógombóc hozzávalói:
3 tojás
5 dkg vaj
2 evőkanál porcukor
50 dkg félzsíros tehéntúró
3 púpozott evőkanál búzadara

olaj
20 dkg zsemlemorzsa
tejföl, porcukor a tálaláshoz


A Túrógombóc elkészítési módja:
A tojássárgákat habosra keverem az olvasztott, de már nem meleg vajjal, kicsi sóval, porcukorral. Hozzákeverem a búzadarát, az alaposan összetört túrót, s a tojásfehérjéből vert habot. A masszát lefedve, hűtőben pihentetem legalább 1 órát, de előző este is össze lehet állítani. Nedves kézzel kb. tojásnyi gombócokat formázok, melyeket lobogó, sós vízben megfőzök. Akkor van készen, ha a gombócok feljönnek a víz színére. Felforrósított olajon megpirítom a zsemlemorzsát, s meghempergetem benne a gombócokat. Tálaláskor porcukorral meghintem, tejföllel meglocsolom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrógombóc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook