Túrógombóc recept
A Túrógombóc hozzávalói:3 tojás
5 dkg vaj
2 evőkanál porcukor
50 dkg félzsíros tehéntúró
3 púpozott evőkanál búzadara
só
olaj
20 dkg zsemlemorzsa
tejföl, porcukor a tálaláshoz
A Túrógombóc elkészítési módja:
A tojássárgákat habosra keverem az olvasztott, de már nem meleg vajjal, kicsi sóval, porcukorral. Hozzákeverem a búzadarát, az alaposan összetört túrót, s a tojásfehérjéből vert habot. A masszát lefedve, hűtőben pihentetem legalább 1 órát, de előző este is össze lehet állítani. Nedves kézzel kb. tojásnyi gombócokat formázok, melyeket lobogó, sós vízben megfőzök. Akkor van készen, ha a gombócok feljönnek a víz színére. Felforrósított olajon megpirítom a zsemlemorzsát, s meghempergetem benne a gombócokat. Tálaláskor porcukorral meghintem, tejföllel meglocsolom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. aug. 6. 22:59
A túrógombóc elkészítési módja és hozzávalói.