Bluemotion Label - környezetvédelem (beszélgetés)
Ezt itt Magyarországon is hallottam több helyről,hogy összeöntik,sőt egyszer mintha láttam volna is,csak akkor nem igazán figyeltem oda..szóval lehet,hogy csak úgy látszik,mintha összeöntenék-kivéve persze,ha valaki fentről látt a az egészet,és belelátott a nagy konténerbe..
Az is lehet,hogy van valami eljárás,amivel a feldolgozóben simán szétválasztják a 3 féle szelektíven gyűjtendő hulladékot egymástól.
A nők lapjában régebben volt ilyen rovat,hogy killvasott újságokat ajándékoznak.
De ha van a közeledben anyaotthon,hajléktalanszálló,idősek otthona,ott örülni fognak neki.
Akkor az a baj,hogy ezzela postát terhelik,és sok embernek adnak vele pluszmunkát.Egyszerűbb a szelektívgyűjtőbe dobni,azt nem válogatják felirat,cím szerint,csak zúzák be az egyféle anyagokat.
Akkor lenne ennek értelme,ha olyan helyre postáznánk tovább,ahol még úgy egy az egyben használni tudják
Hallott már valaki a Bluemotion Labelről? Én ma reggelig nem. Aztán kaptam egy ismerősömtől egy videót, ennek a lényegét szeretném megosztani veletek.
A VW találta ki, nem az enyém az ötlet - az a lényege, hogy az emberek rengeteg magazint olvasnak, amit azután kidobnak. A magazinok nagy százaléka reklámmal van tele. Az ötlet az, hogy ebbe a sok magazinba egy lehúzóst tegyenek a gyártók, amire egy cím van nyomtatva. Amennyiben kiolvasta valaki a magazint, akkor ráragasztja a fedőlapjára a lehúzóst és bedobja a postaládába, környezetet védve vele. A magazinok így a megfelelő helyre jutnak el, környezetet védve vele. Mit szóltok ti ehhez?
További ajánlott fórumok:
- Takarítsunk környezetbarát módon!
- Mosható pelenka, avagy egy környezettudatos döntés
- Van rosszakaród a környezetedben?
- 6 éve halott...ápolták, gondozták? - és senki sem vette észre a környezetében, a szomszédokban, a hatóságnál, a háziorvosnál stb.
- Melyik három színnel tudnád leginkább jellemezni magad? Melyikből van a legtöbb a környezetedben, holmijaidban?
- Tetoválás háton! Ha van akkor mi és mit szólt a környezeted?