Biztonsági öves bünti... Mire számíthatok? (tudásbázis)
Részvétem nektek....szőrnyű tragédia, nem is tudom, hogy lehet elviselni egy anyának.
Nekem is dilemma...általában a városban nem kötöm be magam, ha autópályán vagy országúton megyek akkor mindig. Hallani olyat (nem is keveset), hogy azért halt meg, mert nem tudott kimászni a biztonságiőv alól, bent égett, bent rekedt, bent vérzett el, stb. Biztos jóval kevesebb mint a fordítottja...de akkor is...
Így van, és jogosan ugranak. Éppen emiatt kérdezem, hogy mikor teszek jót: ha nem bekötve történik a baj, vagy éppen elkerülöm vele azt. Bennem még akkor is dilemma.
Részvétem a kislányod miatt.
Részvétem a lányod miatt! Gyönyörű volt! Megkérdezhetem, hány éves volt?
Az én fiam 22 volt mikor elütötte egy motoros....most lenne 25!
A kislányom nem volt bekötve hátul 2 társával együtt...és végzetes hibát követtek el.A sofőr és másik első utas bevolt,és köszönik jól vannak....
..a szakértői vélemény szerint 50%-al nőtt volna az esélyük,ha be vannak kötve.:(
én pl.mindíg bekötöm magam,és erre kérem a velem utazókat is!..és nem csak a balesetük óta:( !!!!
Levélben fog értesíteni a területileg illetékes hatóság, küldenek egy határozatot arról, hogy fizess be 15.000 Ft-ot. Lehet fellebezni, de nem érdemes, próbáld meg ha gondolod és hivatkozz rá, hogy munkanélküli vagy.
A választ a párom mondta, ő rendőr.
A határozat jogerőre emelkedésétől (ez a tértivevény aláírásának a kelte) számított 15 napon belül. Ha a befizetés nem történik meg eddig, a rendőr átadja az ügyet a területileg illetékes polgármesteri hivatal jegyzőjének, adók módjára behajtandó köztartozás beszedése végett.
Mondom, hogy van egy csomó időd!
Hát köszönöm szépen a segítségeteket...
Sajnos nekünk nem ajánlották fel a helyszínit, pedig volt nálunk pénz, tudtunk volna fizetni... Alkudozni nem akartunk a rendőrrel, mert a morcosabbik fajtából való volt...
Mostanában a párommal mindig összetalálkozunk a törvény kezével, 2 hete okmányok nélkül kaptak minket el, pont akkor, amikor leruccantunk a városba. Most már büntetést is kaptunk... Mát azon röhögtünk, hogy 2 hét múlva mi lesz? Megbilincselve visznek el minket...? :S :D
Hogy 30 ezer forintot honnan szerzek, azt még nem tudom, mert munkanélküli vagyok egy ideje, és havonta nem is látok összesen annyi pénzt (7-10 ezerből élek meg). Meddig lehet befizetni?
Néha elgondolkodom az ilyeneken. Mikor tesz jót az ember???
Barátnőmnek kétszer volt balesete, elég csúnya. Nem volt bekötve. Amikor a rendőr meglátta, mondta neki, hogy szerencséje volt, hogy nem volt bekötve, különben ott halt volna meg a helyszínen! Mind a két esetben.
Akkor mikor teszek jót???????
Nem, szerintem nem kerül bele:)
Ez csak szabálysértés.
Minimum 10.000 Ft, de a legújabb, hogy 30.000 Ft. Telefonálásra, gyerekülés hiányára szintén. Hülyék ezek :-(
Főbe nem lőnek, abból nincs pénz!
Ekka: Köszi szépen...!
De ugye ez nem kerül bele az erkölcsibe?
Ez a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértését foglalja magában, mely szerint aki a közúti közlekedés szabályait - a 42-52. §-ban meghatározott eseteken kívül (pl. ittas vezetés és más konkrétabb elnevezésű szabálysértések) - megszegi, harmincezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható, illetve helyszíni bírság szabható ki. A be nem csatolt övért is ez a büntetés jár.
Szóval 10 ezer forint körüli büntetés. Ill. a minimum a 10ezer ft!
További ajánlott fórumok:
- Mennyire biztonságosak a Pharmatex termékek?
- Császármetszéses szülés után, mire számíthatok?
- Szerintetek melyik a nagyobb felelőtlenség, megtartani a babát ha nincs anyagi biztonság vagy elvetetni?
- Rendszeresen kiderül, hogy nem számíthatok a páromra
- Ha 50 helyett, 60-65-el mentem mennyi büntire számíthatok? Tudja valaki?
- Milyen büntire számíthatok, ha egy év után jelentem be, hogy már nem vagyok jogosult az emelt családi pótlékra, mivel férjhez mentem?