Bizományi eladás után mikor kell fizetni a bizományosnak? (tudásbázis)
Ebben meg sehol nincs 30 nap.
Nekem ez nagyon zavaros.
"Nekem szerzödésugy van irva,hogy 30 napon belül kifizeti a vétel árat"
Mivel az eladást nem garantálta, ezért csak attól számítva lehet a 30 nap, nem a bizományba vételtől.
Meg azt is írtad, hogy 2 nap volt neki az értesítésre.
Semmi zavartság nincsen benne:
Van 1 bizonylat bizományba vételröl,ami 04.05 kelt 30napos eladásra.
5-én lejárt a szerzödés de csak ma telefonált az illetö ,hogy elkelt az áru,de csak 30napmulva fizet.
Ami viszont sehol nincsen a bizonylatba leirva.
Ővállalta hogy átnézi és ujra telepiti a rendszert,amiért nem kér semmit.
"De máshol is ha használtdolgot veszel sehol nem adnak garitcsak a fizetés után."
Heee?
A terméket elvinni fizetés után lehet, és de, használtra is szokott lenni garancia jobb helyeken.
Olyan zavaros amit írsz, hogy én nem is véleményezném az ügyletet úgy, hogy nem olvastam azt a szerződést.
Igen 5 volt a dátum az viszont levan irva,hogy 2 munkanap késedelemmel értesit.
Telefonon szolt a férjem vette fel és neki mondta ezeket az infokat.
Abban állapodtunk meg ,30 napon belül értékesiti vagy elhozom és én probálom eladni.
eladta mint irtam de arrol szó nem volthogy önhatalmulag garanciát ad és csak 30 nap mulva akkar fizetni,
kérdem én mi van ha addig leesik és összetörik a gép akkor se gép se pénz.
Tehát a szerződésben azt vállalta, hogy akkor is kifizeti a laptopot ha nem tudja eladni 30 nap alatt, jól értem?
Mert ebben az esetben szerintem az egyoldalú szerződés módosítás amit a bizományis csinál.
Lehet hogy nem jol irtam:de az áru már elkelt és arra még 30 nap garanciát adott, ő saját maga.
és csak azután akkar fizetni.
Érdekelne hogy konkrét példát irok szerintetek van-e ilyen megoldás.
Bizományba beadtam egy laptopot 1 honapja,ma szolt ide a tulaj, hogy elment az áru, de csak 30 nap mulva fizet mert 1 honap garanciát adott rá.
Nekem szerzödésugy van irva,hogy 30 napon belül kifizeti a vétel árat,garanciárol és +30 naprol szósem volt.
szerintetek renben van vagy nyugodtan reklamálhatok?
További ajánlott fórumok:
- Építési telek eladásakor kell adót fizetni?
- Megörökölt ingatlan 1 éven belüli eladásakor az egész vételár után kell SZJA-t fizetni?
- Mennyi illetéket kell fizetni örökölt ingatlan eladása után?
- Bizományi boltban eladták a kerékpárt, a tulaj nem akar fizetni, mindig leráz bennünket.Tehetünk ellene feljelentést? (Papir van róla.)
- Örökölt ingatlan eladása után kell adót fizetni?
- Mosonmagyaróváron melyik bizományiban van esély a jó minőségű, kinőtt ruhák eladására?