Bírósági levél jöhet nem ajánlottként? (tudásbázis)
Akkor valószínű, hogy a jogerőre emelkedésről értesítenek titeket.
Azt viszont nektek kell tudnotok, hogy a Végzésben, volt-e valami olyasmi, hogy ezt-azt a jogerőre emelkedést követő x napon belül el kell intézni, vagy megcsinálni, stb. stb. Mert akkor azt az adott dátumig el kell intézni.
De a bírósági döntés átvételéről is biztosnak kell(ezt) lenni.
Van mindenhez egy eljárási díj. Ezek előre fizetve vannak.
Akkoriban bocsánatot kértek, és küldtek egy újat olyan napra, időre, amikor tudtam menni.
Akkor találtak ki, hogy "küldjük a központba, onnan leveleznek mindent". És a postánál is volt hasonló szervezkedés.
Előtte helyben feladták, és másnap megkapta az ember.
Nekem jött úgy rendőrségi idézés (azt már nem tudom, hogy tertivevenyesen-e, rég volt), hogy a postai keltezes később volt, mint a megjelenés napja.
Ha nem bizonyítható mikor kaptad meg, az o saruk, hogy nem tudtál megjelenni. Azonnal reagálni kell.
Sziasztok
Létezik olyan,h a biróság nem ajánlottan adja fel a levelet,hanem csak sima mezei levélként?
Eddig mindig alá kellett írnom,ez csak be volt dobva a postaládába.
11ig votak bent,már nem tudom hívni ma őket.
További ajánlott fórumok:
- Születési anyakönyvi kivonat Bírósági bekérése
- Lesz belőle bírósági ügy?
- Pozitív Covid betegséggel beidézhetnek bírósági tárgyalásra?
- Mi van, ha én átvettem ugyan a bírósági idézésemet a válásról de megsemisült, a férjem nem vette át, mert dolgozott és visszaküldték?
- Mennyi a bírósági vagy rendőrségi feljelentés költsége?
- Mennyi idős kortól viheti el az apa a gyermeket? A bírósági határozatban erre nem tértek ki, csak hogy 2 hetente pár órára jöhet hozzá...