Birka farka (édes töltött kifli) recept
A Birka farka (édes töltött kifli) hozzávalói:12 db kifli
25 dkg tehéntúró
25 dkg darált dió
2 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál cukor
1,5 dl tej
3 db tojás
a sütéshez olaj
A Birka farka (édes töltött kifli) elkészítési módja:
Először félbevágom a kifliket és kibelezem őket. A belsejét beáztatom tejbe. A kapott mennyiséget elfelezem. A dióhoz és a túróhoz külön-külön hozzáadom a 2-2 evőkanál cukrot és az 1-1 csomag vaníliás cukrot. (Aki kevésbé szereti az édes dolgokat, elhagyhatja a cukrot, anélkül is finom.) Miután összekevertem a töltelékeket, a maradék tejben megforgatom a felezett kifliket, és elkezdem tölteni azokat. Miután a töltögetéssel végeztem, a tojásokat felverem, belemártom a kifliket, és forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütöm.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. aug. 16. 21:35
A birka farka (édes töltött kifli) elkészítési módja és hozzávalói.