Bili, wc-szűkítő, kombinált wc ülőke (beszélgetés)
Szia!
Az én lánykám is 20 hónapos, simán szól mielőtt kakil, de az istennek nem akar bilire ülni :( Múltkor a kádban ülve szól, kivettük, próbáltuk a bilire ültetni, aztán a wc-re is, de nem akart, addig toporgott, hogy odanyomta a kőre :DDD
Nekünk van wc szűkítőnk is, a nagyobbik lányomtól "örökség" bár néha még ő is használja :) Pont passzol a wc-re, van kapszkodója, és puha szivacs a borítása, amire ülni kell, ilyen pvc szerűvel van bevonva, simán lehet vízzel tisztíani. Ez nem volt olyan vészes (2000Ft körül)
Úgyhogy fel vagyunk készülve, már csak Alíznak kéne rájönni :))
Szia!
Mi először bilivel kezdtünk. A kislányom másfél éves volt, mikor megvettük neki. Egyíébként másfél éves kortól lehet próbálkozni, előtte felesleges, mert akkor még nem elég fejlett hozzá a gyerek.
Tehát mi megvettük a bilit, elmagyaráztam a gyereknek, hogy mi is a teendő, meg mire való, ő meg le se tojta. Néha-néha a fejére húzta, aztán ennyi volt. 2 hónapig nem érdekelte a dolog, aztán ráült néha, próbálkozott, nem adtam rá nappalra pelust, de még soksazor bement a pisi. Nyáron sokat mentünk le 5 váltás ruhával, és megszokta, hogy szólni kell, ha pisilni kell. Júliusra már szobatiszta lett, napközben az alváűshoz sem kell neki a pelus, ő mondta, hogy nem kéri. Egyedül a kaki az ami még a pelusba megy, de már néha hajlandó azt is a bilibe nyomni. Viszont pisilni már a wc-be szeret, odalnet meg egyedül:) Azt mondja, hogy ő már nagy! Múlt hónap végén volt két éves:)
Domi januárban lesz 3 éves.
Jövő szeptemberben kezdi az ovit.
Most pisil a Wc-re is kombinált wc ülőkénk van,meg ha olyan kedve van a bilibe is.
Nappal nincs pelus,csak az ebéd utáni alváshoz-kéne vennem gumilepedőt hátha,de a nyáron már akkor sem adtam rá a nagy melegben,és csak egyszer pisilt be álmában.
Éjjelre még kap pelust.
Úgyhogy veszek gumilepit és már csak az lesz vissza,hogy alváshoz sem kell.
Sz.tem így pont jó.
Szerintem bármennyi idős, nyáron kell elkezdeni az egészet. Mi bilivel kezdtük, kb 1 hónapig belecsinált, aztán WC-re akar ülni, (tőlünk látta), vettem szűkítőt, aminek két napig volt sikere, aztán közölte, nem kell, inkább billeg a rendesen.
Ja, és a hosszú gatyába eleinte becsurgott. most már csak éjjel kap pelust, de reggelre 5 kg lesz:-))
Hátha fel tudsz ezt-azt használni a beszámolómból.
az én kislányom is sokáig elvonult és tudta is hogy jön a kaka, neki kell akarnia, hogy ezt a szokást, hogy a pelusba kakilunk megváltozzon..
hiszen ha jobban bele gondolunk nekik ez a természetes, hiszen mióta kibújtak a pocakból így csinálják :-))
Szia!
Tudom a te választásod de szerintem 1,5 évesen még pici a bilizéshez, de mondjuk ez is gyerekfüggő.
Nagy átlagban 2 éves kor után lehet elkezdeni a szobatisztaságos dolgot.
Nekem a nagyobbik egyik napról a másikra az lett, mondjuk több volt mint 2 éves.
Bilivel kezdtük majd kb 1 hónapra rám, ő kérte, hogy wc -be mert az olyan nagylányos:-)
nekünk sima wc szűkítőnk volt, nem márkás hanem olyan olcsó magyar műanyag, de a célnak megfelelt
Szia!
Ha veszel wc szűkítőt,csak arra figyelj,hogy biztonságos legyen,és ne csúszkáljon az otthoni wc deszkán,mert akkor nem érzi magát biztonságban a kisfiad:)
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! Kisfiam másfél éves, és elérkezettnek látom az időt a pelus leszoktatásának elkezdéséhez. Ki mivel kezdte? Én egyből wc-re szeretném szoktatni, de nem tudom mi erre a legideálisabb eszköz. Mire kell odafigyelni a vásárlásnál? (pl legyen a wc szűkítőnek kapaszkodója, milyen anyagból készüljön, és még sok minden, amik eszembe sem jutnak.) Köszönöm előre is :)
További ajánlott fórumok:
- Álnegatív kombinált teszt eredmény mennyire gyakori, tehát hogy negatív kockázat mellett mégis genetikai rendellenessége van a babának?
- AFP helyett Kombinált teszt
- Magas kockázatú kombinált teszt eredmény
- Létezik, hogy nincs olyan kombinált sütő ami nem a 200.000 veri, van benne csak felül sütés is és forgónyárs?
- Gáztűzhely vagy kombinált tűzhely?
- Kinek milyen arckrém vált be kombinált arcbőrre?