Bicikli vagy futóbicikli (beszélgetés)
Az én kislányom 4.5 éves. Tavaly biciklit kapott, amit pótkerékkel nagyon jól teker, de reménytelen hogy levegyük róla a pótkereket.
Idén kapott egy olyan futóbicajt, amihez hosszú nyeregcső is van, íhy 120cm magasságig használható (egyébként állítólag ezt a fajtát lehet a legalacsonyabbra leengedni), és most azt használja. Nemcsak az a jó benne, hogy nincs pedálja, hanem sokkal könnyebb is mint a bicaj, pedig az is egy könnyű változat. (Ez aéig több 2kg-nál).
Olyat is hallottam már, hogy a rendes bicajról veszik le a pedált, de szerintem azt nem tudná ilyen könnyen megtartani. A futóbringával rengeteget ügyesedett, de a tekerést magát a rendes bicajon lehet megtanulni... elsőre szerintem a futóbringa jobb választás.
2,5 évesen amúgy még kicsi a pedáloshoz,nem fogja tudni tekerni valszeg,mert nem tudja azt a mozdulatot csinálni,h egyik lábbal lefelé nyomja,másikkal engedi felemelkedni a pedált.Így fékezni fog folyamatosan.Ja,meg valszeg hátrafelé fogja jobban tekerni.:-/
Én futót vennék neki.:-)
Az én kislányom nyáron lesz 2,5 ha találok neki méretileg jót akkor futót veszek..(elég pici a lány:-)
pótkerekeset semmi képp nem vennék mert nagyon nehezen tanul majd meg 2keréken menni..
A futóbiciklin megtanul egyensúlyozni és amikor már kell a pedál,mehet pótkerék nélkül.Szerintem hasznos találmány.:-)
Kár,h nincs olyan,amire rá lehet később tenni a pedált.:-/ (vagy van?)