BGE és ELTE mesterképzései (tudásbázis)
Majd a későbbiekben esetleg írhatok, ha már több tapasztalatod lesz a BME-ről? Érdekelne az is, csak tartok tőle.
Az ELTE viszont elég szimpatikus még, a BGE után, alapvetően a suli, a hallgatótársak pozitív benyomást keltettek?
Jaj igen, a Corvinuson elég drága a tandíj, el is felejtettem mert az a képzés amit én csinálok az pont olcsóbb. Még nincs BME-s benyomásom, mert nemrég kezdődött, de az tény hogy már az első órán azt sugallták hogy magasak a követelmények, meg van is egy első féléves matekos szórótárgy amiről egy ag egyben megmondták hogy az direkt szopatás, bár annyira nem tűnik nehéznek de sejtem hogy a zh milyen lesz 😅
Én az alapszakot az ELTÉn csináltam, azzal úgy voltam hogy oda semmiképp, igaz, az alapszakos diplomámat természettudományos területen szereztem (és nem megyek vele semmire), és sem a TTK-n, sem a GTI-n nincs olyan szak ami különösebben vonzott volna. A GTI-n amúgy színvonalas a képzés, szóval az is jó lehet :)
Ott elég magasak a ponthatárok és a tandíj se a legolcsóbb sajnos. Még van szerencsére állami félévem, amit szeretnék kihasználni.
Milyen a BME? Én a diplomáról csak jót hallottam, viszont a tanárokról kevésbé, állítólag nagyon szőrszálhasogatóan értékelnek minden feladatot és nagyon kemény a színvonal. Nekem az alapdiplomám során is meggyűlt a bajom a számolósabb tárgyakkal és szeretném végre a kezembe venni a mesterdiplomát is és elhelyezkedni a szakmában. Sajnos az alapképzéssemmel Dunát lehet rekeszteni és nem is elég specifikus, így kell a mester is, ráadásul anyagilag is joban jövök ki, ha elvégzek még 2 év egyetemet.
Nemsokára közgazdász leszek egy budapesti egyetemen, de nem szeretném itt folytatni a tanulmányaimat.
Mindenképpen Budapesten kell maradnom, így itt keresek egyetemet a mesterképzéshez. 2 jött szóba, az ELTE-GTI és a BGE-PSZK. Ha van bárkinek bármilyen információja erről a 2 karról mesterképzés tekintetében, kérlek írjatok le minden tapasztalatot.
Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Felvételi mesterképzésbe
- Tanítói diplomával milyen mesterképzésekre jelentkezhetek?
- Jár valaki az ELTE kriminológia mesterképzésére? Szerintetek milyen esély van ilyen végzettséggel elhelyezkedni?
- Gazdálkodás és menedzsment után milyen mesterképzések vannak?
- Pénzügy mesterképzés
- 2012 Mesterképzés felvételi az Óbudai Egyetemre. Segítsetek, miből készüljek?