Bevallom nagyon unom már, hogy minden év végén jönnek... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Valóban szétdarabolt, unalmas kérdések ezek. Valami újat kellene az ünneppel kapcsolatban kérdezni, például honnan ered, milyen hagyományok kötődnek hozzá, miért volt különleges nap. Utóbbinál nem arra gondolok, hogy melyik sztárocska mit csinált.
Majd, mert még advent sincs. Én nem vagyok vallásos, nyilvántartva sem, nem hiszek a tízparancsolatban és társaiban, de ennek ellenére olvasok vallásos témájú írásokat, mert nagyon pozitívan hatnak rám és a szeretet jegyében íródnak. Ez nagyon fontos. Filmeket nem nézek, főleg nem az erkölcstelen amerikai gyártmányokat, amelyek rosszra nevelik az embereket. A vallásos filmeket, a horrort és az ókori görög-római világ támáiban írtakat viszont megnézem, valamint néhány spanyol sorozatot is -az amerikaiak is jók ezek között. Jézusról inkább olvasok, mert filmen már láttam többször, arra pedig nem vagok kíváncsi, hogyan másítják el az eredetit. Mohamed kapcsán szintén így van. Érdemes olvasni az ókori filozófusok írásait az életről, nagyon sok morális és hasznos tanácsot adnak, amely napjainkban nem eléggé gyakorolt. Vagy ha a keresztényeknél maradunk a Karácsony kapcsán, Jézus meleltt Péter apostolról, Szent Miklósról vagy Assisi Ferencről, Fülöp atyáról és így tovább.
Az ilyen hozzászólásokat nem is értem!
" várod már a karácsonyt, milyen karácsonyfád lesz, mi lesz a menü, hol ünnepled a szilvesztert?!
🥱🎄🍾😒"
Várod már a karácsonyt?
1.)Nem, mert nem szeretem.
Innentől, talán nincs több kérdés.
2.) Igen, milyen jó, hogy most 6 napos lesz.
Milyen karácsonyfád lesz?
1.) Nem lesz.
2.) Élő ezüst, stb.
3.) mű
Mi lesz a menü?
1.) Még nem gondolkodtam rajta.
2.) Nálunk mindig ugyan az, halászlé+rántott hal+krumplisaláta.
Hol ünnepled a szilesztert?
1.) Nem szoktam ünnepelni.
2.) Barátokhoz megyünk vagy
3.) barátok jönnek hozzánk.
4.) Elmegyünk egy szórakozó helyre.
5.) elutazunk
És ennyi! Mi ezen a nehéz?
Igen, én is azt figyeltem meg, hogy azok akadnak ki ilyen kérdéseken, akik nem szeretik a karácsonyt és szilvesztert, mert rossz emlékeik vannak? Nekik írom, hogy csinálj olyat, amit szeretsz.
-Van aki azt szereti, hogy bekuckózik a TV elé egy bögre kakaóval, kávéval vagy teával, vagy valami itallal.
-Van aki azt, ha elmennek családot látogatni vagy jön hozzájuk a család.
- És van aki ilyenkor elutazik.
A karácsonyunk és bármelyik ünnepünk olyan, amilyet mi megteremtünk. Ha vacakot akarunk, akkor az lesz, ha jót, akkor az lesz.
Lássuk be, márciusban nem lenne aktuális a kérdés 😅
Amúgy ez csak azokat zavarja, akik nem szeretik a karácsonyt.
Akit nem érdekel, nem válaszol rájuk.
Ilyen egyszerű.
További ajánlott fórumok:
- Csajoknak csak a menő, tapló, mindenkit ismerő, kigyúrt, bunkó srácok jönnek be?
- Egy újabb fogyizós fórum ahová nagyon sok mindenkit várok!!!
- Van-e olyan ember az életedben, akit nagyon nehezen tudsz kezelni és megnehezíti a mindennapjaidat. Ha igen, hogyan kezeled?
- Akiknél apa nagyon sokat van munka miatt távol - hogy élitek meg a mindennapokat?
- Nem találok normális barátot, mindenki csak kihasznál.. és már ezek miatt nagyon bizalmatlan vagyok... Nem hívok meg senkit hozzám ..
- Bevallom nagyon megvisel, hogy a volt párom, most az új...