Betyárkrumpli – füstölt szalonnával, kolbásszal és hagymával recept
120 perc
A Betyárkrumpli – füstölt szalonnával, kolbásszal és hagymával hozzávalói:
2 kg krumpli
fél kg kolbász
fél kg szalonna ( bármilyen, ízlés dolga )
3-4 fej vöröshagyma
só
bors
chilipor
zsír, a tepsi kikenéséhez
A Betyárkrumpli – füstölt szalonnával, kolbásszal és hagymával elkészítési módja:
A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, ízlés szerint sózzuk, állni hagyjuk, 3 – felé osztjuk. A kolbászt is felkarikázzuk, a szalonnát szeletekre vágjuk, és bevagdossuk. A hagymát karikákra szeljük. Egy tepsit kikenünk zsírral, és a hozzávalókat rétegesen egymásra rakjuk: először a krumplit, rá a kolbászt, újra a krumplit, hagymát, az utolsó krumpliréteget és ennek tetejére a szalonnát. Ráteszünk alufóliát, amikor megpuhult a krumpli, levesszük róla és még tovább sütjük. Kb. másfél óráig sütjük. Savanyúsággal vagy csemege uborkával tálalhatjuk.
Rakhatunk bele akár még lecsókolbászt is.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2019. nov. 1. 17:20
A betyárkrumpli – füstölt szalonnával, kolbásszal és hagymával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.