Betegjogi képviselő (beszélgetés)
Ha szerencsés vagy és a betegjogi képviselő nem az orvosokkal van, akkor talán tesz valamit.
A mi betegjogi képviselőnk nem velünk van. Amikor felhívtam, sokkal súlyosabb miatt, akkor közölte velem, hogy a bátyám aláírta a műtét előtt a kockázati nyilatkozatot, ami magába foglalja azt is, hogy MRSA-ja lehet és vállalta...
A pénzéhes fogorvossal kapcsolatban azt mondta, hogy keressünk másikat, hátha átvesz valamelyik...
A lényeg az lenne, hogy megvizsgáljon meg, ha nem tud segíteni, akkor tovább küldjön. Mellkas rtg, gégészet, hátha ők értenek hozzá.
Antibiotikumos kezelésnél nem 3 napra szokták betegállományba venni az embert.
Én 3,5 évvel ezelőtt 2*2 hetet voltam januárban, majd februárban. A másodiknál küldött gégészhez a ho, mert nem volt több ötlete...
Vizsgáltasd meg magad, akár el is mehetsz gégészhez is, oda nem kell beutaló.
Jobbulást!
Bizony irj a betegjogi képviselőnek. Ilyenkor ki kell vizsgálnia az ügyet. Én már egyszer illetve kétszer kénytelen voltam, fél órán belül visszairt. Lehet, hogy már a sokadik panasz lesz az orvosra. Kicsit elszálltak a nagy fizetés emeléstől, tisztelet a kivételnek.
Holnap pedig mond, hogy vizsgáljon meg és hallgasson a tüdődre. Semmiképpen ne menj dolgozni betegen.
Javulást!
Ragaszkodj hozzá, hogy megvizsgáljon.
Lehet, hogy tényleg csak egy ártalmatlan megfázás, de lehet súlyosabb baj is.
Ezt telefonon keresztül nem lehet eldönteni.
Ezzel a fájó tüdővel három nap?
Normális?
Legalább meghallgatta volna a mellkasod.
Ha van SBO a közeledben akkor menj be oda./ Mindenütt van !/
Azzal, hogy a betegjogi képviselőnek jelentgetsz nem fogsz hamarabb meggyógyulni . A betegjogi képviselő nem orvos, nem tud téged meggyógyítani csak az időd telik és esetleges szövődményeid lesznek.
Ha meggyógyultál válts háziorvost ha már nem bízol a mostaniban ! A gyógyulásod után ha még mindig marad benned tüske akkor jelentsd be .
Sajnos nagyon kevés a házi orvos országszerte, nem mindig hozzáértők de nincs más.
Én egyszer vettem fel a kapcsolatot a betegjogi képviselővel. Nagyon rendes volt. Komolyan vette a velem történteket, elmondta a lehetőségeimet, segített megírni a panaszlevelet.
Szerintem érdemes lehet kikérned a véleményét.
Sziasztok! Volt már valakinek “dolga” betegjogi képviselővel?
A sztorim nem egyszeri alkalommal fordult elő. Beteg vagyok. megfáztam, fáj a tüdőm, náthás vagyok, alig van hangom, szóval minden. Hívtam a háziorvosomat aki telefonon közölte velem, hogy csütörtökön már mehetek dolgozni, mert csak 3 napra írhat ezzel ki.
A munkahelyem ebből a szempontból szigorú, az orvosom viszont fizikális vizsgálat nélkül egészségesnek nyilvánított. Nem vagyok táppénzcsaló, nem szoktam hetente betelefonálni hozzá (utoljára februárban voltam kovidos) szóval nem értem ezt a hozzàállást. Szerintetek érdemes lenne betegjogi képviselőnek ezt jelezni? Vagy nem érdemes? Mint írtam, nem az első eset nála.
Új orvos folyamatban van. Mi a véleményetek?
További ajánlott fórumok:
- Magyar politikusok, országgyűlési képviselők
- Barátom belépett egy pártba, most már képviselőjelölt. Amióta politizál, sokat változott a viselkedése. Mit tegyek?
- Diktátor a közös képviselő, mit lehetne tenni ellene?
- Ha valaki meddőségi kezelésre jár, azt el lehet küldeni a munkahelyről? A betegjogi képviselő tud segíteni?
- Betegjogi képviselőnek hogyan mehetek?
- Aki kért már betegjogi képviselőtől segitséget milyen tapasztalatai vannak?