Betegállomány alatt a munkaadó felmondhat? (tudásbázis)
ezzel a betegséggel simán lehetsz akár egy év táppénzen is. (ha tényleg korlátoz a munkavégzésben)
de természetesen drukkolok, hogy meggyógyulj, és a munkahelyed is megmaradjon!!
Nem tudom, hol dolgozol, de "szép" kis munkahely lehet, ha ilyen miatt el akarnak küldeni. Bár a mai világban sajnos semmin nem lehet csodálkozni:(
Szorítok, hogy ne küldjenek el!
Azért gondolok a legrosszabbra mert gerincsérvem még nem műtik, de a fájdalomtól nem tudok dolgozni!
Már két hetet voltam beteg.állba. tovább is maradhattam volna csak féltem az állásom.
De, most már tényleg nem bírok dolgozni és előzőleg is legalább 6 hét betegállományban akartak tartani attól fűggően mennyire javul az állapotom.
Nincs mit. Azért csak nem küldenek már el...
Amit emagdi írt, jó tudni. Ezt én sem tudtam. De mivel határozatlan a szerződésed, egyelőre a passzív táppénzre nem lesz szükséged szerintem.
a munkaügyi központba majd akkor kell jelentkezned, ha megszűnt a munkaviszonyod.
de ha mondjuk június 1-jén megszűnt, de te június 2-ától ismét beteg vagy és elmész passzív táppénzre, akkor majd akkor kell regisztrálnod munkanélküliként, ha a passzív táppénzednek vége van (meggyógyultál). addig táppénzt kapsz.
Illetve még egy ide vonatkozó rész:
(5) A (2) bekezdés rendelkezései a csoportos létszámcsökkentés végrehajtása során nem alkalmazhatóak.
A Munka törvénykönyve szerint:
"90. § (1) A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott időtartam alatt:
a) a betegség miatti keresőképtelenség, legfeljebb azonban a betegszabadság lejártát követő egy év, továbbá az üzemi baleset vagy foglalkozási megbetegedés miatti keresőképtelenség alatt a táppénzre való jogosultság,...
(2) A felmondási idő, ha az (1) bekezdésben meghatározott felmondási védelem időtartama
a) a tizenöt napot meghaladja, ezt követően csak tizenöt nap,
b) a harminc napot meghaladja, ezt követően csak harminc nap
elteltével kezdődhet el."
Tehát ha visszamész dolgozni, másnap sem mondhat fel.
Szia! Nekem a munkaszerződésem határozatlan ideig "szól"!
Milyen a passzív táppénz? Bocsi ebben a témában teljesen tudatlan vagyok!
Szia! Egyenlőre 6 hétről van szó! 3 hete voltam már 2 hétig!
Most nem tudom pontosan mennyi ideig leszek beteg.áll.ba!
Köszi a választ!
Betegállomány után mennyi idő elteltével mondhat fel és mehetek-e a munkaügyi központba?
További ajánlott fórumok:
- Márciusban készülök visszamenni dolgozni, akkor telik le a GYED-em, és márciustól már GYES-en leszek így. GYES alatt felmondhatnak?
- Szabi alatt felmondhat a munkahely?
- Ha próbaidő alatt elküldenek veszélyeztetett terhesség miatt táppénzre, akkor felmondhatnak a táppénz ideje alatt?
- Dolgozói felmondás betegállomány alatt
- 2011 betegállomány alatt elküldhet a munkáltató?
- Gyesen vagyok jelenleg, ha találok másik állást, akkor a jelenlegi munkaadómnak felmondhatok? Milyen felmondással?