Gyesen vagyok jelenleg, ha találok másik állást, akkor a jelenlegi munkaadómnak felmondhatok? Milyen felmondással? (tudásbázis)
67. § (1) A munkavállaló határozatlan idejű munkaviszonyának felmondását nem köteles indokolni.
(2) A határozott idejű munkaviszonyának felmondását a munkavállaló köteles megindokolni. A felmondás indoka csak olyan ok lehet, amely számára a munkaviszony fenntartását lehetetlenné tenné vagy körülményeire tekintettel aránytalan sérelemmel járna.
A felmondási idő 30 nap.
(5) A felmondási idő a határozott idejű munkaviszony felmondással történő megszüntetése esetén legfeljebb a határozott idő lejártáig tart.
A munkáltató pedig a felmondási idő felére felmenthet a munkavégzés alól, de ez jelen esetben nem áll fenn, mivel GYES-en vagy.
( Remélem, hogy tudtam valamit segíteni. :) )
Köszönöm :)
Tehát akkor valahogy úgy kellene megírnom,hogy Én xy,kérvényezem a munkaviszonyom közös megegyezéssel való felbontását? És muszáj az 1 hónapos felmondást kivárni?
További ajánlott fórumok:
- Te mióta vagy együtt a jelenlegi pároddal?Mi a tartós párkapcsolat titka?
- Mi lesz azokkal a fiatalokkal, akik a jelenlegi gazdasági helyzetben nem tudnak saját lakáshoz jutni?
- A jelenlegi törzspontjaid minden egyes számát add össze, és adjál hozzá 10-et
- Albérlet felmondása
- Mennyit kereshetek ebben az évben, ha nyugdíj mellett dolgozom? Jelenlegi nyugdíjam:90550 Ft.
- Felmondás - táppénz alatt felmondhatok?