Beteg lenne a kutyám? (tudásbázis)
Semmi baja nem lesz a kutyusnak :)
Kicsit felkavarodott a gyomra a nagy jatekban.
Az en kutyam mindig legelte a fuvet, aztan hanyt.
Az én kutyám is csinált ilyet, de semmi baja nem volt! Volt, hogy túl sok füvet evett (az nem baj ha eszik, a gyomra olyankor ég)és attól!(általában tudják a határt:D) Dokit is kérdeztük, megnézte és azt mondta nincs gond! :)
Az előttem írókhoz hasonlóan, igen nem egészséges a kőzetgyapot, de szigetelésnél már más! :)
Többek között azért, mert porlik, foszlik, belélegzed és letapad a tüdőben.
A bőrt irritálja, ha érintkezik vele, akkor csak HIDEG vízzel szabad lemosni - meleg vízben kitágulnak a pórusok, "beleragad" a kőzetgyapot, és úgy viszket, hogy levakarod a bőrödet, és még be is gyulladhat...
nem hinném hogy komoly baj lenne,sőt...nagyobb az esélyes hogy semmi:)
az én kutyusom akkor hányt ilyen átlátszó trutyit mikor lenyelt véletlen vmi hülye játékdarabot ami esetleg elkerülte a figyelmememt,mert mindig rágcsálta a játékait,kivédhetetlen hogy néha 1 icipici darabkát lenyeljen.....hálistennek mindig visszajött,láttam a darabot hogy ott van,úgyhogy aztán emiatt nem aggódtam tudtam miért történt,aztán meg még jobban vigyáztam és figyeltem.
itt is sztem vagy valamit lenyelt ami ingerelte,vagy tényleg a nagyjáték hevében felrázódott a gyomortartalom...ha komolyabb baj lenne,már rég lánád a jeleit.nyugi:)
A játék befejezése után, amikor már lehűlt egy kicsit, akkor igyon.
Sok kutya magától is betartja ezt, ösztönösen.
Víz mindig legyen az állat előtt egyébként. Persze friss. Ha nem kell akkor innia, amikor éppen vizet kap, akkor jól be tudja magának osztani a napi adagot.
A kis pumimat menhelyről hoztam, ahol sokat kellett várniuk, mire ihattak. Jó egy évbe tellett, mire megszokta, hogy ne naponta egyszer-kétszer igyon sokat, mert bármikor megteheti.
Ha aggódsz, talán az állatorvosodat hívd fel!!
Innen mi nem fogjuk tudni megmondani, nem tudjuk, mit evett, hol járt, stb.
Legközelebb picit várj, ne két adag szaladgálás közben igyon. :-D
Nem lesz semmi baj!
További ajánlott fórumok:
- Kutya gazdik, hogy döntsek, mit tegyek? Beteg a kutyám. :(
- Mitől lehet beteg a kutyám?
- Pár hete alig kapok levegőt az orromon (olyan, mintha el lenne dugulva), de NEM vagyok beteg, náthás. Nem tudjátok, hogy mi lehet a bajom?
- Ha halálos beteg lennél , "örülnél" ha az orvos az arcodba vágná, hogy mennyi időd van hátra ,vagy inkább a jótékony hazugság esne jól?
- Beteg lenne, vagy csak motiválatlan?
- Kutyám szőrében olyan mintha mák lenne beleszórva, mi lehet ez?