Kutyám szőrében olyan mintha mák lenne beleszórva, mi lehet ez? (tudásbázis)
nem tudom, télidőben hol lehet kapni ilyet. nyáron a fáról a diólevelet :) nagyobb bioboltokban talán van, talán nincs... utána kell járnod.
illóolajat a kétbetűs drogériából szerezhetsz, kék csomagolásban vannak (ha 500 forint alatt találsz máshol illóolajat, az nem illóolaj, csak szintetikus illatanyag olajban)
Köszi, de ezekhez hol jutok hozzá?
Valaki írta, hogy a macska. Erzsi a macska is kapott, sőt, a fekhelyüket meg minden bútort leirtottunk olyan szerrel, ami arra való.
még ezt találtam segítségként, ha nem vegyszerekkel akarod terhelni a kutyák szervezetét:
A dohánylevél és a diókopács erős főzete kiváló bolhaűző, illetve a teafa olaj, az eukaliptusz illóolaja. Egyes források szerint a szegfűszeg olaj is nagyon hatásos.
Íme egy általános rovarriasztó keverék:
* 30 ml hordozó olaj
* 4 csepp bergamottolaj
* 4 csepp fenyőolaj
* 4 csepp teafaolaj
* 3 csepp eukaliptusz olaj
* 2 csepp pacsuliolaj
* 1 csepp borsmentaolaj
A hozzávalókat keverjük össze, és kenjük be vele a bőrünket. Ha napra megyünk, akkor nem szabad alkalmazni!
Ha az illóolaj keveréket nem tesszük hordozóolajba, akkor lehet vele párologtatni a lakásban, illetve ha összekeverjük 1 dl tisztított vízzel, akkor porlaszthatjuk a levegőbe is.
Én nem vagyok biológus, viszont gyerekkorom óta vannak kutyáink, macskáink, stb. Én azt szoktam csinálni, hogy az állatokat mosódió főzettel fürdetem meg. Utána egy kis levendula olaj jöhet. A szőnyegeket is kimoshatod vele, ill szőnyegtisztítógépbe is tettem már mosódiófőzetet és levendulaolajat. Azon kívül, hogy szép lesz tőle a szőnyeg, a bolhák sem szeretik. Én olyankor mindent egyszerre mosok, ágynemű, plüssállatok, kárpitok, szőnyegek, kutyák, törölközők, mert ezek az ugró jószágok jól befészkelik magukat sajnos.
z illóolajokkal próbálkozhatsz, nem vegyszer, nem történik semmi, ha lenyalják...Tedd a cica marjára, vagyis a nyakszirtjére, hogy ne tudja lenyalni. Fontos a környezetük rendszeres macerálása is, hogy a bolhák ne tudjanak a fekvőhelyeken dekkolni. Kimondottan ajánlott még, hogy diólevelekkel dörzsölgesd a bundáját.
(illóolaj alatt a 100% tisztaságút értsd)
ha a klotyót nem húzod le, de elköltözöl, attól az még ottmarad nem? nem fog utánad szaladni :D
szóval attól, hogy bolha már nincs benne, az még ott maradhatott. (fogalmam sincs, meddig tart ettől megszabadulni a kutyádnak, de) gyakran nézegesd és ha kopik, egyre kevesebb, akkor tényleg elköltöztek a gazdák
Nálam is a macskák fertőzték vissza.
Ugyan a frontlina hatásos,de a bolhák próbálkoznak!
Pedig a macsekok is kaptak belőle.De nekik a fészküket is kellene fertőtleníteni,ahhoz meg nem mindenütt férek hozzá!
Sőt amelyiket beszórtam,oda nem is mennek vissza!
Amikor elolvastam a címet, rögtön a bolhakaki jutott eszembe nekem is.
Sajnos hiába a csodás irtók, van, hogy silányabb a minősége és nem hat úgy. Én jártam úgy, egy nem gyengén márkás készítménnyel, hogy egy hét múlva már újra jelentkezett a bolha. A következő adagnál már tényleg húzta majd 3 hónapig. Lehet neked is sikerült egy silányabb szériát kifogni.