Beriasztott a légzésfigyelő ... nem merek aludni (beszélgetés)
Jó reggelt! Az éjjel nyugodtan telt, ami annyit tesz, hogy nem volt riasztás. De ha az én pulzusomat mérte volna valaki, azt hihette volna, hogy lefutottam a félmaratont...Este a tv-ben megcsörrent valaki telefonja, nekem meg pillanatnyi szívleállásom lett. Ezt így nem lehet csinálni:-(
A mobil légzésfigyelőt nem zavarja meg az, hogy mozgásban van pl. a babakocsi? Mert a miénkről írtam, hogy még a levegőfuvallatot is érzékeli és emiatt nem jelez. Szóval ha innen nézzük, akkor nem is megbízható, hiszen arra is ügyelnem kell a baba alvása közben, hogy nehogy légmozgás legyen, hisz akkor még azesetben se jelezne, ha netán nem lélegezne. Bonyolult dolgok ezek....
Nekem a nagylányomnál nem kellett volna légzésfigyelő, időre egészségesen született,de kaptam egyet a tesóméktól ...Angel Care-t hát az riasztgatott, és legtöbbször azért mert lekúszott a gyerkőc a lapokról! Mondta a gyerekorvosunk, ha ennyire parázok vegyek egy mobil légzésfigyelőt! Respisence-t vettem, ezt a pelusra kell tenni, nincs kábel, lapok meg egyebek, ha kimarad a légzés akkor először rezgéssel stimulálja a gyerek hasát (olyan mint a mobilok mikor rezgésre van állítva) és utána kezdd el csipogni...sosem riasztott. Most 3 a Hajnalka.
A kissebik lánykám más tészta!!!
Én is nagyon beteg voltam a terhesség alatt 26 hetesen, hamarabb is érkezett, kicsi volta súlya...nagyon aggódtam ...megint és már a kórházba vittem a légzésfigyelőt, megnézték, milyen jó!! és a gyerekorvos is jónak találta !
Most múlt két hónapos a lányom, néha elfelejt levegőt venni,máskor meg félrenyel, fuldoklik; volt már riasztás de legalább mire odaérek ahol fekszik, már elkezdi riasztani, hogy vegyen levegőt....és nem a rémisztő sípolásra riad fel!!!
Tetszik azért is mert a babakocsiba is rajta van.
Az ára is az Angel care körüli... csak még nem nagyon ismerik. Nekem bevált!
Akkor jó :) hogy van mibe kapaszkodni.
Én csak azért mondtam el mindent, jót rosszat mert laikusként-anyaként nem biztos, hogy az adott szituációban reálisan látjuk át a helyzetet, főleg az ijesztő sípolás közben :(
Kívánom a legjobbakat Nektek!!!!
Oké, köszi! Most alszik, én meg percenként nézem, vagy épp állok felette. Durva ez így, és idegtépő. Mindenképp tesztelem, ha majd felébred. Azért az jó, hogy nem aludt annyira mélyen, hiszen felriadt a sípoló hangra...Nem kellett ébresztgetni, vagy ne adj' isten éleszteni.
A lányom eszembe juttatott még valamit: a második esetben egy reggel szólalt meg, amikor a lányom állítása szerint már ébren volt a pici miközben ő iskolába készült a másik szobában. Hallotta, h gügyög. S egyszercsak megszólalt a figyelő. Berohant és azt látta, hogy a pici majdnem négykézláb, de a mellkasát egészen felnyomva "hasalt", s nézte épp a rácsvédőt és végtelenül csodálkozott a hangon. Ez az információ ad erőt!!!
Próbálok reális dolgokat látni keresni fogódzókat.
Azét kérdeztem, hogy mióta aludt, mert a felnőtteknél is van, ha túl mélyen alszunk kimarad egy-egy légvétel a hajnali kettő erre utalhat.
Teszteld a gépet mikor fenn van a fiad, ha ide oda teszed, fekteted, hogy reagál a szerkezet. Mi is játszottunk ilyet...
Pocok:) Szívből remélem, hogy igazad van!!
Jucmuc! A tegnapi 22:30 körül történt. Ő aludni szokott 20 órától. Kb. 2 hete hajnal 2-kor ugrasztott ki az ágyból. Az volt az első. Akkor egészen lent feküdt a kiságy aljában. Csak mindig az jut eszembe, hogy ez egy hiperérzékeny szerkezet. Akárhol is fekszik, ha vesz levegőt, éreznie kellene, nem?!
Különben amikor riaszt, akkor ő rögtön felébred és már úgy pislog a sötétben, mint aki nem tudja hol van.
Nem került a közelbe semmi új elektromos dolog, és nincs is megfázva a gyerkőc. Majd utánanézek az alvásambulanciának, hogy ott meddig kell bent lenni, mi történik stb. Köszönöm nektek.
Hát...amikor riaszt a ketyere azért olyan hangos, hogy a baba megijedjen és ha nem vett levegőt reagál egy légvétellel, én ezt figyeltem meg nálunk.
Előfordul az is, hogy már egy ideje sípol mikor az ágyhoz érek és abban a pillanatban hallgat el ahogy látom, hogy vesz egy nagy levegőt. De általában a hátához érek minden esetben 1. reagál erre is 2. van hogy olyan felszínesen vesz levegőt, hogy csak érzem a mozgást.
Egyszer volt, hogy jobbnak láttam kivenni, de akkor is csak az arcába fújtam nem rázogattam
A kérdés jó, honnan tudod, hogy a riasztás valós, megmondom őszintén én éreztem. De alváslaborban pontosan ki tudják mutatni...
Mikor hány órakor történt a riasztás? Előtte hány órája aludt? Nincs megfázva? Valami nagyobb elektromos dolog nem került mostanában közel hozzátok (pl. állítólag a villamos is bezavarhatja)?
Nem vagyok szakértő csak sajnos vannak tapasztalataim, ebből kifolyólag pedig beszéltem_/olvastam a témáról.
de csinál légmozgást és azt érzi,ha ráfújunk azt is érzékeli.
szerintem vizsgáltassátok be a szerkenytűt
Ezt most nem értem:
"nyáron ment a ventillátor, a gyereket kivettem, a figyelőt úgy felejtettem, de nem riasztott. Érzékelt mozgást a ventillátortól. . ."
Nem a mozgást a légvételeket kéne nézni nem? Egy tárgy meg nem vehet levegőt...
A márka jó a kórházakban is ez van!
Sziasztok! A tapasztalatotokra lenne szükségem...
A kisfiam 6 hónapos, nagy, erős, egészséges:-) Nincs kóros előzmény. A napokban azonban már harmadszor riaszt a babysenseII légzésfigyelő. Az egyik legdrágább márka, ha jól tudom. Reméltük, h ezzel együtt jár a megbízhatóság. Olyan érzékeny, h a kiságyra rakott pelenkázó feltéten történő öltöztetéskor is érzékel mozgást, nem riaszt. Sőt, érdekességképpen: nyáron ment a ventillátor, a gyereket kivettem, a figyelőt úgy felejtettem, de nem riasztott. Érzékelt mozgást a ventillátortól...Kétlapos, mellettük alig van hely, ha oda is fekszik a gyerek, nem tudom elhinni, h ne érezne légzőmozgást, ha van. Persze rögtön rohantunk be, a kisfiam hason, felemelt fejjel csodálkozott, mi ez a hang...Nem aludtam egész éjjel, mert eddig mindet megmagyaráztuk magunknak (túlzottan sarokba feküdt, négykézláb állt +egyéb önnyugtatások)de most nem tudom mire fogni. Az elem nem jelez lemerültséget. Mit kell ilyenkor csinálni??? Segítsetek!!! Lécccci! Köszönöm!
Nálunk is volt jó pár "felesleges" riasztás.
Gyakori okok voltak
1.túlérzékenyre állitás(nem szabad mert akkor is jelez,ha csak kicsit felületesebben vesz levegőt a baba,vagy kicsit ritkábban-ami normális)
2.vastag kókuszmatrac elnyeli
3.oldalt fekvő vagy kis súlyú baba
4.náthás volt:ritkábban és kisebb légvételei voltak
Ne aggódj!!
(mondom ezt én aki kb 15 hós koráig használtam:)))
Mióta benn voltunk alváslaborba, utána pedig egész más miatt benn tartottak minket nem volt riasztásunk, ez már 3 hete így van.
Azóta a 3 hónapot is töltöttük és az ottani dokinéni azzal nyugtatott, hogy ahogy a táplálkozásuk/emésztésük is csak később lesz olyan mint a miénk, úgy a légzésüknek is alakulni kell.
A mi félelmünk sem volt a riasztások miatt alaptalan. Időre született, de nem sírt fel és csak segítséggel indult el a spontán légzés. Ezt követően pedig elvitték tőlem egy másik kórházba, pár órásan már túl volt egy 10perces műtéten. Légmellként volt diagnosztizálva :( tüdő 30%-a összeesve. DE AZÓTA MINDEN RENDBEN VAN, LESZÁMÍTVA A KISEBB KALANDOKAT :D
Nekünk is gyakran volt riasztás... lecseréltük a légzésfigyelőt másik márkára, utána már nem volt ilyen problémánk.
17 hós koráig használtuk a ketyerét, de már nem kiságyban alszik, így megváltunk tőle... Nekem biztonságot adott, de csak akkor, mikor nem riasztgatott állandóan.
Egyébként ha Erik náthás BabyLuuf-ot használok, az megkönnyíti a légzést éjszakánként :)
Nem lesz semmi baj...Nálunk is sokszor előfordult...
Nyugodj meg...
Ölelésem...:)
olyan nálunk is volt, hogy oldalán feküdt, pokróccal kitámasztottam és azért nem érzékelte a légzésfigyelő :)
de a fenistil csepp miatt megemlíteném a dokinak helyedben, attól nagyon mélyen aludhat
Nem tudom a miénk milyen fokozaton van, szerencsére nem riaszt gyakran. Amikor náthás volt a baba, akkor volt nálunk is ilyen, hogy láttam, hogy vesz levegőt, csak gondolom nem túl mélyet.
Nem tudom a fórumindítónál milyen gyakori egyébként a riasztás. Mert az még elárulhatja, hogy milyen a légzésfigyelő.
De biztos vagyok benne, hogy az van, ami nálunk volt. És ha nem lenne légzésfigyelő, észre sem vették/vettük volna, hogy kimaradt egy fél lélegzetvétel.
1 és 6 között van a miénk érzékenysége, 4-esen tartjuk.
Egyszer hidegvérrel álltam az ágy mellett, mert megfigyeltem, hogy bizonyos esetekben az első riasztást 10 percen belül egy második követi. Álltam és néztem hogy emelkedik éppen, hogy a kis teste és megszólta a ketyere. Vett levegőt csak nagyon felületesen.
További ajánlott fórumok:
- Ti mikor hagytátok abba a légzésfigyelő használatát? A gyártó 12 hónapos kor után javasolja, de olvastam később esetekről...
- Kell-e a légzésfigyelő?
- Ki hogyan élte meg a csecsemőkorszakot légzésfigyelő nélkül?
- Melyik a legjobb légzésfigyelő?
- Te melyik fajta légzésfigyelőt ajánlod? (Ami nem riaszt be tévesen és nem túl drága...)
- Kalandunk a légzésfigyelővel