Benzin - pénz gond - induljak ennyiből? (tudásbázis)
Autógázról hallottatok! Nekem 150E ft-ért rakták be a készletet a kocsiba. 250ft 1 liter gáz. A tartájba kb 30liter megy bele, attól függ milyen idő van. Tehán egy tank megvan 7ezer párszáz forintból és 400km-ert megyek vele. Ha benzinnek tankolom tele az autót az kb 13E párszáz forint és ugyanúgy 400km-ert megyek vele! Tudom nagy érvágás az elején kiadni 150E ft-ot, de lassan már visszahozza az árát! És nem zabálja évenként a gyertyákat! Egy percig sem bántam meg, hogy megcsináltattam. És még környezet barát is! Piros matrica helyett kéket kaptunk!
A fórum indítónak jó uatat kivánok!
Megérkeztem rendben,jelentem!:D
Köszi mindent!
Oké-megírnád privibe a számod?
9-kor indulok,csak egy sms.
De pemi,te milyen zseni vagy!
Visszatérve az etanol témára, mi eleinte felesben jártunk vele, és akkor is jó volt, egyébként a régifajta swiftekbe átalakítás nélkül simán 1/1-be tankolják, és semmi gondjuk. Egyetlen egy dolgot zabál meg a kocsiban, a gyertyákat, de évente kicserélem 1szer, az pár ezer forint, és milyen sokat spóroltam :)
Különben nem drága az átalakító, legalábbis, ha azt nézem, hogy mennyi a megtérülési ideje, mert beszerelve 50ezer forint.
A lényeg, én mindenkinek csak ajánlani tudom.
Te meg akkor majd jelentkezz, hogy megvagy-e. :)
Hát-ezt az átalakítást megkérdezem a szerelőmtől,mit mond,ő tartja karban,mióta megvettem.
Majd referálok.
KÖSZI MINDENKINEK,AKI SEGÍTETT!<3
Az átalakított kocsi tényleg jobban megy, és jó a fogyasztása. A miénk nincs átalakítva, így többet evett, de tényleg gyorsabb volt:)
Egyébként mellette vagyok a környezetbarát üzemanyagoknak, évekig, egymás után két autónk is gázos volt:D
off..
köszönöm
Kedvenc írómtól, Gárdonyi Gézától csórtam..
Minden jót Neked!!
Az etanol nem árt a motornak, mi már 1,5 éve csak etanollal járunk, nem eszik belőle többet a kocsi, mint a benzinből, ellenben sokkal jobban megy tőle, ugyanis az etanolnak magasabb az oktánszáma, mint a benzinnek. Ez a "tönkreteszi a motort" duma csak népvakítás, hogy ne szokjon rá az egész ország. Megújuló energia, magyar gyártmány, és 80%-kal kevesebb tőle az autó károsanyag kibocsátása. De minek ez nekünk magyaroknak, jó nekünk a benzin, amit aranyáron mérnek, és szarabb is... Egyébként tényleg van olyan kocsi, ami nem szereti, úgyhogy ne most próbálkozz vele. A miénk át lett alakítva. Az annyit tesz, hogy van benne egy bigyó, ami a gyújtáson állít, ha etanol üzemmódra vált át az ember.
Amennyit írtál, annyiból simán odaérsz Bébi, vigyázz magadra az úton!
Szia!
Jó utat! Szeretlek:)
Köszönöm,kékpille....
Nagyon szép a neved!
További ajánlott fórumok:
- Válalkozás, hogy induljak neki?
- Stílust szeretnék váltani, de nem tudom merre induljak
- Idősek otthonát keresek. Valakinek valami tapasztalat? Hogyan induljak neki a keresésnek?
- Kitalálod ennyiből? Activity körülírás játék
- Hogyan induljak el az önismeret útján?
- Autóvezető oktatót keresek gyakorlóként(már van jogosítványom, de nem vezettem eddig). Hogy induljak el?