Hogyan induljak el az önismeret útján? (beszélgetés)
Ez nehéz, de izgalmas utazás :)
Véleményem szerint minden ez irányú törekvés mögött a változtatás szándéka bújik meg. Bár Te még igen fiatal vagy, inkább az "öntudatra" ébredés korában vagy, ha jól gondolom :)
Kezdésnek tudnám javasolni, hogy egy papírra írd össze a pozitívumaidat és a negatívumaidat, ahogy Te látod önmagad. Ezt a lehető legtárgyilagosabban tedd, mert csak saját magad csaphatod be, nem mást.
Az önmegismerés egyik érdekes módja hozzád közelálló embereket megkérni, hogy őszintén (de csakis úgy) mondják el a véleményüket Rólad (bár ők inkább csak a pozitív oldalad domborítják majd, mivel nem akarnak megbántani). Legtöbbet olyan emberektől tudhatsz meg, aki(k) nem feltétlenül rajong(anak) érted. Ugyanis tanulni, építkezni a negatívumokból lehet legjobban. Ez viszont sokszor kellemetlen, fájdalmas szembesülés, nem is mindenki képes rá. Azt nem szabad elfelejteni, hogy lelke mélyén mindenki tudja a "tutit", csak az intuícióra kell hagyatkozni, nem a tudatra és az érzelmekre.
Másik módja az önmegismerésnek, ha rengeteg könyvet olvasol, hanganyagot hallgatsz, videót nézel a témához kapcsolódóan, és utánna elgondolkodol magadra vonatkoztatva, mennyire illik ez Rád?, Te hasonló helyzetben mit gondolnál, éreznél, cselekednél?, stb. Az önismeret megszerzését segíthetik a meditációk is.
Végül megemlítem még, hogy a számmisztika remek módja az önmegismerésnek.
Remélem tudtam segíteni, ha vmi nem érthető, kérdezz nyugodtan :)
További ajánlott fórumok:
- A Titok, avagy hogy induljunk el az önismeret útján
- Lényeges-e az önismeret egy párkapcsolatban
- Te hogyan kezeled a problémát a párkapcsolatodban, önismeret a párkapcsolatban
- Álmok, célok, önismeret, én utam, te utad, a boldogság nyomában és a többi maszlag
- Ismered Önmagad? - Avagy Önismeret az asztrológia tükrében
- Idézetek önismeretről és emberismeretről