Beköltözött a nappalinkba egy tücsök, mit tegyünk? (tudásbázis)
Sziasztok!
Nálam is rendszeresen megjelenik a szobámban,ha nyítva van az ablak.Én pedig rendszeresen megfogom,kiviszem az udvar másik felébe.Kér napig semmi,majd újra a szobámban hegedül.Ez megy egész nyáron.Olyan aranyos,és nem fél.Nem lehet az ilyet kinyúvasztani!A nyitott tenyeremből sem ugrik el.Lehet,hogy 60 felett már csak így van?
Elcsendesedett.Most elment,vagy "elhalálozott,nem tudom.
Remélem ahogyan érkezett (észrevétlen) ugyanúgy ment el :-)
Most jutott eszembe az egyik hsz-ról, hogy már kinomban a helyi zöldekhez fordultam, akik azt mondták mosolyogva. " jaj de kedves, hagyni kell ".
Ha elkaptuk volna, esküszöm, kinyirtuk volna, hónapokon át cincogott a dög. A szuperügyes macskáinkat próbáltam ráuszitani, de egyáltalán nem érdekelte őket.
Azt hiszem 3 v 4 éve mi egész évben nem tudtuk elfogni az előszobában,aztán egyszer csak elhallgatott. Ha tücsökzenét hallok, még ma is kiráz a hideg .
Sok szerencsét, mert iszonyu az örökös ciripelése
Máris átrakok kinőtt,nem használt ruhákat oda,köszi,most legalább már tudom a táplálkozási szokásai egy kicsiny részletét :-))
Elvégre rá is vonatkozik az "Egyszer élünk..."
Gyógyszertári,legjobb,nem zsepi (azt a verziót még nem ismerem:D)
A fellelhetőségi helye a nappali egyik szekrényének a legaljában lévő zug,ahová csak akkor tudnánk bejutni,ha szétszednénk az egészet,így marad még egy darabig :-(
A szabály,hogy 11óra után már csak light-ban muzsikálhat,mert különben nem "élvezzük" a zenéjét...addig vele énekelünk :-))
Muszáj kompromisszumokat kötnünk,hisz nem minden nap éri az embert ilyen megtisztelés,hogy lakótársul választ egy tücsök!
A füldugót amikor csak előveszem,megtízszerezi a hangerőt :-)
Wow! Gondolom a füldugónál nem zsepiről beszélünk!
A boltban kapható fűldugó az ipari fúró és aszfaltbonto hangját is elveszi. Egy tücsökét nem tudja???
Nekem annó ha lementem a gyárrészbe azt kellett használnom.
A helyről szóló kommentet meg lehet hogy nem olvastam :))
Hát remélem hamar megoldódik a probléma azért.
Na, mik a szabályok?:D
Füldugó itt tényleg nem segít, olyan hangos ha a lakásban szól, hogy hihetetlen.
A füldugó annyi mint amikor adunk a sz@..nak egy nagy pofont.
Nem akármilyen tücsök ám Ő lassan megkedveljük,és hiányolni fogjuk becses társaságát,ha kikötözés mellett dönt :-)))
..... de azért köszi!
Tudjuk a tartózkodási helyét pontosan,de hozzáférhetetlen :-(
Most tanulja a velünk való együttélés szabályait :-))
És mi lenne ha füldugót használnál? Vatta vagy más is jó lehet és legalább tudtok aludni.
Ideiglenesen talán megteszi.
Ja és egy ötlet. Mi lenne ha egy függönnyel(vagy bármi mással) egyenként letakarnátok a szekrényeket! Villany lekapcs és várni hogy ciripel! Amikor halkabban ciripel, abban a szekrényrészben van amit letakartatok...
Ugyan ez a szoba más részeivel. Egyes részeit letakarni és amelyik résznél halkabb ott van! Így talán le tudjátok szűkíteni a helyét és szép lassan megtaláljátok.
A lényeg hogy ha nem tudjátok hol van akkor valamilyen módon probáljátok leszűkíteni a helyet és bizonyos helyek kizárásával keressétek!
Ja és sok ciripelő állat van! kisebb,nagyobb, fekete,fehér!
Ez jó ötlet,de messze még a holnap!!
Köszi!
Hát szétnéztem a neten, de csak ezt találtam.... Lehet, hogy ér ennyit a nyugodt alvásotok... Hátha holnap tudnál valahol venni....
Sok sikert és kitartást!
Sajnos te erre gondoltál"..tegyünk benzinbe (keverék is jó) hungarocellt. Angol neve asszem styrofoam.
Addig adagoljuk a benzinbe a hungarocellt, amíg egy sűrű masszát nem kapunk. Ez a massza sokáig, nagy lánggal, kormozva ég..."
Inkább valami más megoldáson gondolkozz.ha segíteni akarsz!