Bejelentés, szerződés nélkül dolgoztam, pénzt sem várhatok? (tudásbázis)
Már miért lenne tettestárs? Nem neki kellett bejelentenie magát.
Ne vezessétek félre kérlek, a NAV-os bejelentésre az ellenőrzés simán megállapítja a munkaviszonyt, megbünteti a munkáltatót és kifizetteti a munkabért.
Ezért írtam, hogy bizonyítania kell, hogy ott dolgozott. Ezt tanúkkal tudja leginkább megtenni.
Menj a pénzed után, ne hagyd élni, elvégezted a munkádat, jár érte a fizetés.
De ne jogi utat keress, tettes társ vagy a fekete munkázásban.
Aha, ha szerinted működnie kéne, akkor nyilván működik is :o)))
Egészen más jogi aspektusa van annak, hogy valaki tud arról, hogy bejelentés nélkül dolgozik, vagy sem. Aki nem ír alá munkaszerződést, annak tudnia kell.
Egyébként mint írtam, én is elvállaltam olyan megbízást, amiről szóban állapodtunk meg, vállalva annak minden ódiumát.
Ne érezd magad bűnösnek, sajnos vannak olyanok akik kihasználják a munkanélküliséget.
A mind két fél által aláírt munkaszerződés sem garancia arra, hogy kifizet, vagy bejelent.
Egyik ismerősömnek a lányának minden papírja meg volt csak éppen elfelejtették bejelenteni. Ez a 2012. évi adó bevalláskorderült ki. Egy évig dolgozott abban a tudatban, hogy van bejelentett munkahelye, igaz fizetést összevissza kaptak.
Most járja a bíróságot.
Szia,
ha vannak tanúid, hogy ott dolgoztál, akkor sikerrel megnyerhetsz egy pert. Lehet, hogy egy levél nem ártana a főnöködnek. Azonnal fizetne.
Ha úgy dolgoztam, mintha ott se lettem volna papíron, akkor várjam a pénzt csupán jóindulatból vagy azt felejtsem el, ha már bejelenteni, szerződést sem volt képes írni?
Milyen jogaim vannak?
További ajánlott fórumok:
- Családot keresek, eltartási szerződést kötnék
- Kölcsönadok egy hatalmas összeget, írassak ügyvédi szerződést?
- Eltartási szerződést kötnék
- Önéletrajzomat írom, a munkatapasztalathoz beírhatom azt a munkahelyet ahol bejelentetlenül dolgoztam?
- Amíg nincs bejelentett tartózkodási helyem, csak szerződésem, nem foglalkozik velem az adott óvoda?
- Több mint egy éven keresztül megbízási szerződéssel dolgoztam, kaphatok munkanélküli járulékot vagy nem vagyok rá jogosult?