Bejárati ajtót kéne vennem, tapasztalatokat tippeket szeretnék (beszélgetés)
Csak a NÍVÓ-tól ne rendeljetek ajtót. Vagy ha rendeltek ne kérjetek takaró léceket, mert mérni azt nem tudnak. Már 3 szor felutaztam vidékről, de eddig egyik mérésük sem lett jó, kicsi lett. Ez így elég drága mulatság, és sok idő, nem is beszélve a méregről.
Nagyszerű! Akkor hasznosak voltak a tanácsok?
az ajtók meg lettek az itteniek segítségével véve...már építik befelé...
megvettem köszönöm lassan de bekerülnek a naplómba is
szép nyolc üvegeset szeretnék
székesfehérvári ajánlatot kaptam
hát nem sokan vettetek a mostani időben jót ugy látom...
12 ponton?? Olyat még nem hallottam. Egyébként ha kinyitod azt ajtót, a szárnyon láthatod a záródási pontokat.
Nagyon érdemes szétnézni, mert nagyok az árkülönbségek cégenként. Egyébként a jobb ajtóknak ugyanaz a tokja és a kerete, csak a panel különböző. Azt kell főként megfizetni, ha valamilyen szép üveges panelt szeretnél.
nincs véletlen ki mostanában vett volna?
vagy tudná mi az mi 12 ponton zár,?
ÉS FŐKÉNT HOL GYÁRTANAK JÓT?
Így van, nehogy kőmüves, mert az összebarmolja.
Amire érdemes odafigyelni:
- hány pántos: ezt azt jelenti, hogy hány pánt fogja a tokhoz 2 vagy 3. 3 legyen
- hány ponton záródik: 3 v. 5, Az 5 már jó.
- gyártók közül a Fensterm a legjobb, az tuti
- német újrahasznosított ajtót soha! Egyébként ez árban olcsóbb.
- berakatni csak szakemberrel (nem kőművessel), mert nagyon spéci beállításai vannak.
A berakás árát a nyílászáró árának %-ban szabják meg. Nem mindegy, hogy csak csere, vagy bontás-csere.
A párom dolgozott nyílászáró-szerelőként, onnan tudom. :)
Épp akartam írni, a színe, szaga, formája "helyet" az a leglényegesebb, hogy a biztosításod mit kér;)
hát jó lenne ha nem messze ....kéne érte menni
Nem láttam még a szomszédékat ma. De szerintem nem budáról való az biztos.Csak hogy írtad hogy onnét kéne ha lehet.
nekem olyan kéne mi most a legmodernebb zárral van ellátva
Sziasztok! Mi 6 éve vettük, hosszú csíkban üvegezett,enyhén színezett,alul tömör. Nagyon szép,igaz már 6 éve volt 90 ezer,110 helyett adták annyiért,mert a kiállított darabot hoztuk el. Tökéletesen működik,meg vagyunk vele elégedve. Gyálon van az üzlet. Ez is műanyag.
Két évvel ezelőtt cseréltettem le a régi, parkettamintás ajtómat, mert semmi szigetelés, ha eső esett, úszott az előszobám, ha fújt a szél, minden poros volt, ha hideg volt, belülről a kilincsnél ráfagyott a jég... Szóval egy szép fehér, fölül félköríves üveg, jobbról-balról téglalap alakú üveglappal, benne egy kis réz-mintával. 5 ponton záródik. Ez akkor 145.ezer forint volt beépítéssel együtt. Azóta a legnagyobb hidegben sem ment le a hőmérő 17 fok alá, és jöhet bármilyen időjárás. Csak jót tudok mondani rá. Tisztítani könnyű. Több cégnél már részletre is lehet venni.
buda szélén kéne nekem valahol nem messze
mi a fa ajtó és ablak mellett szavaztunk és a J@NKÓ kft-től vettük bátran ajánlom mindenkinek, de úgy látom a műanyag van többségben
biztos van itt olyan is ki mostanában vett és jót...
nincs nekem erre annyi időm erőm ezért a net...látom ma 12 ponton nyiló is van..stb
Persze az is igaz, hogy nem mindenkinek lehet szakember ismerőse. De ha nincs az sem baj, mert akkor én úgy csinálnám a vásárlást, hogy több boltot is megkeresnék, és mindenhol elmondják az ajtó tulajdonságait, jellemzőit, és azokat összevetem. Mert ilyenkor a különböző helyeken hallani, hogy mire mondják az eladók, hogy szar, és azokra a tulajdonságokra, jellemzőkre nagyon odafigyelnék az ajtó kiválasztásakor. Nem szabad elkapkodni a vásárlást.
szóval itt szinte senki nem vett nem olyan régen szuper jót ami müködik is...?
Biztosan igazad van. Mi magunk vettük,megbíztunk magunkban. Nem kellett volna. Olcsó húsnak híg a leve. Na most isszuk a levét:O)
Főleg azt tudják megvezetni, akin látják, hogy nem ért hozzá. Kis forgalmazónál tán még alkudni is lehet.
Igazad van, de éppen ezért kellene egy szakembert vinnie a vásárláshoz, főleg ha kettőt is akar venni, az eladókra teljes mértékben nem szabad hallgatni. Olyan sok kisebb cég is foglalkozik műanyag nyílászárók forgalmazásával......Garancia is jár hozzá
Hát ha jó minőségű az ajtó akkor nem. De ha olvastad az elejét írtam hogy a miénk egy olcsó ajtó volt,és csúnyán eltört berozsdált ilyenek. Le tudom fotózni ha akarjátok.
Nem vitatkozni akarok,de ha sz@r az ajtó a müanyagos szerelő se tud vele mit kezdeni. Csak kókányolni mint a mienket:O)
További ajánlott fórumok: