Beírtak a panaszkönyvbe... mi a teendő ilyenkor? (tudásbázis)
A vendég semmilyen esetben nem járhat úgy, hogy nem tud a könyvbe beírni, szóval ha az nálatok általános, hogy a pultban nincs a kutya sem, akkor akasszátok csak kijjebb egy tollal együtt! :P
Amúgy értem én, hogy nekiálltok kasszát leszámolni, pakolni, felmosni, akármi, de milyen vendéglátós horda az, aki kiszolgálja a vevőt, és utána lekapcsolja a villanyt? :O
No megkerdeztem Parom.
Azt mondta, hogy az lenne fontos, hogy "valaszoljatok" valamit a bejegyzesere. Az o resze utan alul van egy rubrika, ahol nektek kell reagalni, ezt mindenkeppen tegyetek meg. Roviden leirni, hogy pl. technikai okok miatt 10 perccel elobb kezdtetek zarni, amit a vendeg fele jeleztetek es amit o el is fogadott. Ennyi. Mivel nincs elerhetoseg, nem tudtok szemelyesen kontaktusba lepni vele.
Nem tartozik szorosan az ugyhoz, de a vasarlok konyve legyen hitelesitve, mert azt is ellenorzik olykor.
...érdekes eset! Nekem mondjuk eszembe nem jutna zárás előtt beülni valahova kajálni, az jobban zavarna ha a nyitásra kellene várnom.
Volt már ilyen és akkor sem jutott eszembe elkérni a panaszkönyvet.
...tényleg... ti írtatok már bele valami panasz végett?
Én mikor beírtam mert elszállt az agyam, felhívott a vezető és kérdezte: mi volt. Elmondtam.
Volt, hogy "csak" sajnálta az eseményt és elnézést kért volt, hogy egy havi telefon költségemet nem kellett kifizetnem.
Ha nem tépte ki és nem hagyott elérhetőséget szerintem semmi teendő. De a 18 az nem 17:50.
Ez igaz, de mivel a fonokuk engedte oket hamarabb bezarni, nem ok sumakoltak.
Nyilvan o tudjam erdemes-e megemliteni a vezetojenek.
Jobb, ha elmondja.
A beismerés mindig enyhítô körülmény.
A panaszkönyvet meg elôbb-utóbb látni fogja;
Így legalább nem tûnik elhallgatásnak, elsumákolásnak.
No igen, a kereskedelem sajnos nem egy iroda, ahol a fonok hazaengedhet (persze ha nincs surgos munkad). Hiaba akar o jofej lenni, ha a nyitvatartas es a vendeg szent.
Meg a bevasarlokozpont uzemeltetese is az orrotokra koppointhat. Parom egy hipermarkat kulso uzletsoran levo optikaban uzletvezeto. Hiaba nem szeretnenek kinyitni pl. Karacsonykor (mondjuk a nagyvezer is aldasat adja), nekik az Onyan szabja meg a nyitva tartast...karbantartas, leltar, bmilyen szerelesi minkalatok csak munakido elott vagy utan, akkor is ha surgos lenne. Szoval nem egyszeru ez.
Ebbol a nevtelen kaparmanybol pedig nem hiszem hogy bajotok esne. :)
Majd bemegyek és kitépem a lapot :))
Csak poén volt, igazából én semmiképp nem dolgoznék ilyen helyen, pont ezekért. A felettes nagyon be tud tenni. Ha javasolhatom, akkor inkább keress mást, ha az ilyen esteket nem bírod. :) Ha győri vagy, akkor esetleg segíteni is tudok ebben :)
Plusz azt még hozzátenném, hogy tanuljatok az esetből.
A panaszkönyvnek és a vásárlók könyvének is elérhető helyen kell lennie.
Tanuljatok az esetből.
Tudom, hogy nem könnyű ilyen helyen dolgozni, de kitartás!
Mivel nem írta alá, így semmi teendőd vele. Nyilván nem várt már és hagyta is a fenébe az egészet.
Bízz benne, hogy a fogyasztóvédelemnek nem szólt.
Ha felismered, az illetőt, akkor engeszteld ki egy kis kedvességgel.
De ha ennyire nyitott legteru az egesz, akkor nem ott kene tartani a panaszkonyvet.
Amugy a panaszkonyv es a vasarlok konyve ket kulonbozo dolog.
Egyebkent az lenne a legbiztosabb, ha megkerdezned az uzletvezetodet. Hacsak nem szeretnetek ezt inkabb eltitkolni :)
Nem leszek a kedvenced, de azert leirom...
A 18 ora az 18.00, nem kezdhetsz el 10 perccel elobb zarni. Parom is optikaban dolgozik, a s@gguket szetrugna a fonok, ha meglatna hogy elkezdik akar negyedig is leengedni a racsot este 8 elott. Tudom hogy sokat szamit 10 perc, de a HEV vezeto sem donthet ugy, hogy muszak elott 10 perccel mar kiszall a bulibol, es mondjuk az utolsi megallot mar nem teljesiti. :)
A masik fele, hogy miert maradt orizetlenul a pult? Gaz hogy benyulkalt onhatalmulag, de hol voltatok ti? Ja tudom, zartatok...
További ajánlott fórumok:
- Mi a teendő ilyenkor?
- Összetörtem a higanyos lázmérőt! Mi ilyenkor a teendő?
- 1, 5 éves kisfiamnak nagyon sárga a foga, mi a teendő ilyenkor?
- Haspuffadás, mi a teendő ilyenkor?
- A kislányom most ment első osztályba. 21 fős az osztálylétszám és az első nap padtárs nélkül maradt. Mi a teendő ilyenkor, mivel biztassam
- Ilyenkor mi a teendő? Kihez fordulhatok?