Haspuffadás, mi a teendő ilyenkor? (tudásbázis)
Szódabikarbóna rendkívül hatásos. Egy mokkáskanállal.
Szia! Kiderült már azóta, hogy mi bajod?
Hashajtózzam meg magam? Szombatra?
Szia !Miután szorít az időd szerintem mindenképp egyél olyat ami meghajt jól kipucolod magad és annyi.
Szombaton este egy rendezvényen kell részt vennem ahol csinosan kell megjelenni de eléggé fel vagyok puffadva...amúgy nem szoktam!Mit csináljak,h le menjen!Ha holnap meg szombaton diétázok(joghurt+ilyenek az jó?)Vagy valami tea?Köszi
köszönöm szépen remélem h végre meggyógyulok, kedden megyek a véreredményért, szerdán peding kontrollba csinálnak 1 másik ekográfot is h megnézzék helyrejöttem már
aha... gondoltam, hogy valami olyasmi... ha abból indulok ki, hogy bél-dologban az uh csak tájékoztatásnak jó... hát...
jobbulást!
az ekográf olyan mint az ultrahang
ahsli!
a felírt gyógyszerek azt mutatják, hogy valami bajod van! minél előbb a gasztroenterológián kellene kikötnöd.
és ne kísérletezgess addig sem!!!
ja, és nyugodtan kövezzetek meg, de mi a halál az az ekográf???
voltam a háziorvosomnál igazolásért, megmutattam neki az ekográf eredményeit és a receptet amit felirt a magánorvos és kiirt vérvizsgálatra h van e helicobacterem, remélem h nincs semmi komoly bajom, az eredmény majd csak jövőhéten derül ki
és honnan vetted patika vagy van kiseb boltokban is?De akkor teafűből vagy fűszerből csinálod? vagy tejesen mind1?
Én megveszem a cuccot, megfőzöm, mint a kamillát, s utána leszűröm.
Édesíteni sem nagyon kell, mert fincsi anélkül is.
én is hallotttam az ánizsról és az édesköményről, de hogyan készitsem el? van külön teafű ánizsból vagy veszek fűszert és azt áztatom be forróvizbe?
beszámolok majd mindenről, de az jövőhéten lesz akkkor kell visszamenjek kontrollba, drukkoljatok h múljon el addigra. :) és mindent nagyon szépen köszönök
Ha gyerek, akkor tea.
Ha felnőtt, akkor espumisan tabletta, édeskömény, ánizs tea. Kerülni ami puffasztó étel, s nem csak egy pillanatra leülni a WC-re, hanem kicsit ücsörögni, hagy jöjjön ki a felesleges levegő.:))
De azért írd meg mi lett:)
Csináld végig a vizsgálatokat,és ha kiderül mi van adnak tanácsokat a kajázással kapcsolatban!!!
próbálok 1 kicsit diétázni, multhéten már sokkal jobban voltam nem korgott annyit a hasam csak minden reggel ment a hasam, de csak reggel,anyum már 2 hete nekem külön főz olajban, de péntek óta érzem magam rosszabbul érzem h valami nincs rendben, akkor 1 kicsit sokat ettem túrósmakarónit, de utána rögtön bevettem 1 triferment,mert az orvos azt mondta ha sokat eszek ezt kell igyam. Itthol szoktam aerobikozni, anyumnak van 1 kis túlsúja, szerintem nekem 1 kis feleslegem van inkább a hasamon csipőmön, de mióta capoiera aerobikozok fogytam is ugyh szerintem nem ez a problémám. Nem tudom, de nagyon köszönöm a segitségedet sokat jelent ez nekem, még1szer köszönöm:)
Próbáltál már pár napig lúgos,és nem agresszív kajákat sok folyadékkal enni??
Körzeti kiír ilyenkor???Milyen suliba jársz??
Irritabilis bél szindrómának fordítják.Tulajdonképpen azokat a bélrendszerrel kapcsolatos tünetegyütteseket sorolják ide amiknél szervi elváltozást nem találtak ,és mégis teljes kivizsgálás után is tünetket produkál a beteg.Ilyenek a meghatározatlan helyű fájdalmak,nyomások,korgások,nyilallások ,
flatuláció/puki/ hasmenéses vagy szorulásos széklet/mindkettő lehet esetleg felváltva/
Nem tudják mitől alakul ki,civilizációs betegség,régebben nem volt jellemző,ill.nem jegyeztek fel ilyen sokat mint mostanság,de most jobban is figyelik magukat az emberek.Táplálkozás-gyógyászattal sokszor jól kezelhető,de fegyelmezett diéta betartást kíván.Hirtelen ennyi jutott róla eszembe.Az hogya mamid is hasonló mint te,az csak annyit jelent hogy hasonlóan esztek,ez csak akkor lehet öröklött dolog ,ha ő iséste is példaszerűen esztek,nincs túlsúlyotok ,mozogtok,és ennek ellenére azonosak a tüneteitek.
szerintetek menjek suliba? fájni nem fáj a hasam csak kortyog-korog, szégyenlem is és kellemetlenül érzem magam, mit csináljak, anyum azt mondja h menjek had korogjon másnak is szokott, de csend van órán és akkor hallatszik, igyis már 3 hete kabátban ülök ha korogna ne hallatszodjon
ezt lehet örökölni, mert anyumnak is vannak problémái neki égni szokott a gyomra
én IBSre gyanakszom ahogy olvastzam róla a tünetek rám illenek, de ez mitől alakulhat ki eddig nem voltak ilyen problémáim
Tényleg nézesd meg magad!!Ha nem találnak semmit akkor megnyugszol,és azért múlik el,ha pedig találnak akkor kezelik és azért múlik el::))
Miért baj ha nem nézel ki anorexiás csontkollekciónak??Ma trendi vékonycsontú girhes lánynak lenni,de könyörgöm kérdezzetek már meg végre egy férfit is!!!100 .-ból 99 a husibb formás darab csajokat részesíti előnyben ,és visszataszítja a soványság!!!!Vagy nem is az ellenkező nemnek akartok tetszeni???/Mirégen még igen:)/
BME-re, és persze, hogy szabadon választott volt! :-) pont azért írtam, hogy az első alkalommal, amikor mentünk le a tornaterembe választani, minden sportág képviselői ajánlgatták a saját sportjukat, még szórólapokat is osztogattak. :-) És amikor látták, milyen szélesek a vállaim, letámadtak! ;-) De én squasholni jártam. :-DD Mondjuk ez már csak önirónia, utálom, hogy ilyen vastagok a csontjaim. Úgy nézek ki, mint egy sportoló, pedig nem vagyok az.
Mindegy, témára visszatérve, ma is fájt a gyomrom. :-( Remélem, nem kell gyomortükrözésre menjek, még két hét van hátra a gyógyszerkúrából.
További ajánlott fórumok: