Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Batáta krémleves recept

Batáta krémleves recept


Elkészítési idő 25 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

A Batáta krémleves hozzávalói:
600g batáta
1 fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
Alaplé(kockából)
250 ml 1,5%-os tej
só, bors, kevés oregánó
gyömbér őrőlve izlés szerint


Batáta krémleves

A Batáta krémleves elkészítési módja:
A hagymát és a batátát pucold meg, majd aprítsd kb. 3 cm-es kockákra, a hagymát pedig vág kockára. A batátát sós vagy vegetás vízben főzd puhára. Egy teflon serpenyőbe fonnyaszd meg a hagymát a végén reszeld bele a fokhagymát is. A végén tedd bele a fűzsereket. Most tedd át a hagymát és a fele! főtt batátát egy lábasba, öntsd fel az alaplével és 5 percen át tartsd forrásban, majd húzd le a tűzhelyről és botmixerrel alaposan turmixold össze. (A másik fele batátából desszertet csinálunk.) Add hozzá a tejet és újra forrald fel azzal is.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A batáta krémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook