Barátcserje és palástfű együttes alkalmazása stimuláció után a 15. napon... (tudásbázis kérdés)
Hogyan ittátok/szedtétek?
Ugy jó, ha este veszem be a kapszulát és iszom a teát? 2 kapszulát szedjek vagy csak egyet?
Nem baj ha csak most kezdem el szedni? Előző ciklusban már ittam és szedtem őket... De abbahagytam...
Még ezt találtam, igazából benne van hogy lehet szedni a ciklus 2. felében mert segíti a beágyazódást....
Kifejezetten nöi bajokra van, kapszula vagy tabletta formájában lehet kapni. Ez rendbeteszi a hormonháztartást, föleg a ciklus második felében segíti a sárgatest müködését (a kilöködött petesejt helyén képzödik a sárgatest, aminek az elegendö müködése vagy mennyisége segít megtartani a babát, ha megfogant, vagyis segíti a beágyazódást). Van még egy jótékony hatása: leviszi a magas prolaktin szintet, amely szintén felelös lehet a tüszörepedés elmaradásáért. Alapvetően a hipotalamuszra és a hipofízis tevékenységére hat. Ennek eredményeképpen képes normalizálni más hormonok működését, például csökkenti a prolaktin termelést és az ösztrogén-progeszteron arányt. A barátcserje kivonat hasznos lehet menstruáció elmaradása esetén is, aminek az egyik leggyakoribb oka a prolaktin túltermelése. DE ne várjon azonnali eredményt, a barátcserjének legalább három hónapra van szüksége, hogy csökkenteni tudja a prolaktin szintet.
Tea formájában 2-3 csészével fogyasztanak belöle az egész ciklusban. Tabletta formában hatásosabb és egyenletesebb a szedése, azért is, mert a barátcserje termésének hatóanyagai vízben nem oldódnak, így a tea nem olyan hatásos. A tea elkészítése: csészénként 1-2 teáskanálnyi bogyót leforrázunk és 10 percig állni hagyjuk.
Kapszula: serkenti a női szervezetet a több progeszteron termelésére. Első alkalommal ajánlatos a készítményt huzamosabb ideig, 1 - 2 hónapig folyamatosan szedni, később 10 -15 napos kúrák is elegendőek a kedvező hatáshoz.
Hatásai : serkenti a női szervezetet a több progeszteron termelésére.
A barátcserje termése mérsékli a menstruáció előtti panaszokat, az úgynevezett premenstruációs szindróma tüneteit, ezért olyan panaszok esetén alkalmazható, melyek a menstruáció előtt akár egy-két héttel kezdődhetnek, és a vérzés jelentkezése után megszűnnek. A panaszok közé tartozhatnak testi és lelki természetű panaszok is, melyek megnehezítik a mindennapi munkát, és amelyek jelentkezhetnek fejfájás, bőrproblémák formájában, a mellek enyhe feszülésében, alhasi panaszokban, idegességben, ingerlékenységben, továbbá hangulati ingadozásban, fáradékonyságban és alvászavarban.
A készítményt olyan nők is szedhetik, kik hormontartamú fogamzásgátló tablettát szednek, ugyanakkor a menstruációval kapcsolatban panaszaik vannak.
Ha ezt a két kombinációt alkalmazom a 15. naptól, hogy ha terhes vagyok, megmaradjon, lehet?
Vagy ilyenkor már nem lehet semmit használni?
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatod van a barátcserje kapszulával?
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Zafír barátcserje
- A vonzás törvénye, a Titok, a Titok alkalmazás
- Clostilbegyt gyógyszer alkalmazása, hatása, tapasztalatok
- Ki mit tud a barátcserje kapszuláról?Mire jó pontosan?Mik a tapasztalatok?