Barackos túrólepény recept
A Barackos túrólepény hozzávalói:40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 tojássárga,
1 csomag sütőpor,
3 evõkanál kakaópor.
Töltelék
1 kg túró,
25 dkg porcukor,
3 db tojás,
5 dkg darált keksz,
1 citrom reszelt héja,
1 tojásfehérje,
1 kg õszibarack.
A Barackos túrólepény elkészítési módja:
A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, és a mélyhűtőben jól megdermesztjük. A túrót áttörjük, a porcukrot, a tojások sárgáját meg a darált kekszet hozzáadjuk, reszelt citromhéjjal fűszerezzük, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is lazán beleforgatjuk. Az õszibarackot szeletekre vágjuk. Egy kivajazott tepsibe belereszeljük a tészta felét a reszelõ durva fokán. Erre a túrótöltelék fele kerül, rá a barack, majd a maradék túrókrémmel az egészet beborítjuk. A tészta másik felét a tetejére reszeljük, és elõmelegített sütõbe toljuk. Nagy lánggal (200 fokon) 5 percig, majd a közepesnél kisebb lánggal (170 fokon) további kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt, kockákra vágjuk és vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. ápr. 22. 13:48
A barackos túrólepény elkészítési módja és hozzávalói.