Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Barackos-pudingos recept

Barackos-pudingos recept

A Barackos-pudingos hozzávalói:
35 dkg liszt
30 dkg porcukor
1 kg sárgabarack (lehet darabos sárgabarack lekvár is)
fél csomag sütőpor
1 db tojás
2 db tojás sárgája
15 dkg sütőmargarin

A pudinghoz:
2 csomag főzős vaníliás pudingpor
1 l tej
5-6 evőkanál cukor


A Barackos-pudingos elkészítési módja:
Elkészítés: A lisztet, a sütőport, a porcukrot, a vajat, az egész tojást és a két tojássárgáját elkeverjük, összegyúrjuk. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és kettészeljük. Az egyik lapot magasfalú tepsibe tesszük, és ráhelyezzük a sárgabarack-feleket, majd a tetejére illesztjük a tésztalap másik felét. Sütőben eleinte nagyobb, majd közepes lángon nagyjából 30 percig sütjük. A vanília pudingport hidegen csomómentesre keverjük a tejjel, majd felforraljuk. Miután elkészült, fél percre félretesszük, majd ráöntjük a kész, és langyosra hűtött sütemény tetejére.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A barackos-pudingos elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook