Barackos-pudingos recept
A Barackos-pudingos hozzávalói:35 dkg liszt
30 dkg porcukor
1 kg sárgabarack (lehet darabos sárgabarack lekvár is)
fél csomag sütőpor
1 db tojás
2 db tojás sárgája
15 dkg sütőmargarin
A pudinghoz:
2 csomag főzős vaníliás pudingpor
1 l tej
5-6 evőkanál cukor
A Barackos-pudingos elkészítési módja:
Elkészítés: A lisztet, a sütőport, a porcukrot, a vajat, az egész tojást és a két tojássárgáját elkeverjük, összegyúrjuk. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és kettészeljük. Az egyik lapot magasfalú tepsibe tesszük, és ráhelyezzük a sárgabarack-feleket, majd a tetejére illesztjük a tésztalap másik felét. Sütőben eleinte nagyobb, majd közepes lángon nagyjából 30 percig sütjük. A vanília pudingport hidegen csomómentesre keverjük a tejjel, majd felforraljuk. Miután elkészült, fél percre félretesszük, majd ráöntjük a kész, és langyosra hűtött sütemény tetejére.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2009. jún. 25. 10:16
A barackos-pudingos elkészítési módja és hozzávalói.