Balla ingatlan (beszélgetés)
Ezt a lehetőséget a törvény biztosítja neked, függetlenül attól, hogy az iroda mit szeretne a torkodon letolni. Már van predecens bírósági ítélet is, azt hiszem a Duna House ellen.
Az, hogy mennyi idő alatt lehet eladni, sok mindentől függ, nagyértékű ingatlan optimális értékesítési ideje kb. 6 hónap. Egy átlagos lakásé 3. Hogy panelre miért adnak megbízást sose értettem, saját magát eladja.
A kizárólagosnak az az értéke - ha jó ingatlanossal szerződsz - hogy ő az egyetlen, akivel neked dolgod van, ő pedig jutalékmegosztással együttműködik más irodákkal is.
Az én ügynököm OC-s. A világ nagy része szidja őket. És biztos igazuk van. A mi házunkat úgy adták el, hogy az első vevő megvette, akit az ügynök elhozott - és nem azért, mert alul volt árazva. Az első lakást megvettük, amit személyesen is is bemutatott. A kizárólagosság miatt 4% volt a jutalékuk.
Ha én ingatlanügynök lennék, hozzá sem nyúlnék olyan ingatlanhoz, amit minden lúzernak odaadtak. Ja, Magyarországon sose lennék ingatlanügynök. Itt ahhoz IS értenek az emberek.
Ákost jól ismerem, többé-kevésbé be tudja tartatni a szabályokat, de nyilván nem tud mindig mindegyik embere mellett ott állni.
Volt velük is megbízási szerződésem. Egy ingatlaniroda akkor ad kedvezőbb díjszámítást, ha kizárólagos szerződést köthet.
Két éven át volt a piacon a lakás és egy vevőt nem hoztak. Végül magam adtam el az általam elvárt áron.
Kizárólagost pedig nem ajánlom senkinek (vagy csak határozott időre), mert az kötelmekkel jár az eladóra nézve.
Mindegyik ugyan azon a piacon működik. Egyiknek sincs nagyobb esélye az eladásra,mint a másiknak.
Az ügynökök meg csak akkor mozdulnak meg, ha rövid időn belül pénzt láthatnak belőle. Ezért sokszor rábeszélik az eladót az alacsonyabb árra.
Ez nem igaz. És pont a Balla kedvezőbb díjakkal dolgozik, mint sokan mások. Azt ügyvédet pedig a vevő választja eg y iroda maximum ajánlhat.
Egyik iroda éppen annyira olyan mint a másik, amennyire egyik könyvelő, tanár, mérnök, pénztáros, stb. pont olyan mint a másik 😛
Van konkrét kérdésed?
Mert egyik ingatlaniroda olyan, mint a másik.
Általában ugyan azokkal a jutalékokkal dolgoznak, saját ügyvédekkel.
További ajánlott fórumok:
- Vennétek e elárverezett kocsit vagy ingatlant? Nem taszít?
- Mai ingatlanárak - családi ház
- Tud nekem valaki ajánlani jó ingatlanost?
- Szerintetek normális, hogy a ingatlan értékbecslő a jelzálog hitelhez végig fényképezi a házamat kivül, belül?
- Lakáseladás-jelzáloghitellel terhelt ingatlan
- Vajon a jelenlegi magas ingatlan árak csökkenni fognak?