Bal oldalon hasi fájdalom és bizsergés a belekben? Szerintetek mi lehet ez? (tudásbázis)
Megjegyzem a neved.
Neked még tanácsot adni sem érdemes, mert azt zavarod el, aki segít.
Ettől függetlenül jobbulást kívánok.
Mivel bántottam uram????
Isten áldja!
Divertikulitisz, divertikulózis (diverticulitis, diverticulosis) okozta hasi fájdalom
Divertikulózisra a bal oldali alhasi fájdalom jellemző, melyhez gyakran társul puffadás, feszítő érzés. Divertikulitisz esetén a bal oldali alhasi fájdalom erős, kifejezett nyomásérzékenység kíséri és sokszor tapintható elváltozás is észlelhető ugyanitt.
Divertikulitisz
latin: divertikulitisz
A bélfalon található divertikulum nyálkahártyájának szövődményekkel járó gyulladása.
Gyógymódját hadd ne én guglizzam össze,jó?
Sydney01,kb ezzel többet segített volna a kérdezőnek,ha utána néz,mint azzal,hogy engem ócsárol.
Pá hölgyem:))
Szóval el tudom ám képzelni, hogy valaki nem tudja kivel megbeszélni az apró-cseprő gondjait.
Én majdnem ebben a cipőben járok, sokszor én is a neten nézek szét először, mert pl. még dolgozik a lányom, akit telefonon el tudnék érni.
Egyedül élek, a faluban nincs rokonom. Ha úgy adódik, egy-egy kérdéssel én is a netes társasághoz fordulok, de általában nem a hoxán, mert itt hamar ledorongolnak.
Ez nem véleménynek látszott, hanem diagnózisnak.
Na de gondlom, ön elég öreg már....
Szenilitással hogy áll?
Elnézést,nem
tudtam,hogy a vélemény nyilvánítás alapfeltétele az orvosi diploma.
hát, engem az, ahogy leírod, arra emlékeztet, h fel vagy fúvódva... szimplán, egyszerűen.... Tudod, a bélgázok is pont baloldalon gyűlnek össze a bélben, ott van egy szakasz, ami kifejezetten erről híres. Lehet hasmenésed lesz (hacsak nincs már), és "liftezik" a gáz.... ez bizsereg :)
Amúgy, azt nem írtad, h a bal oldalon belül pontosan hol fáj? Fent, középen, vagy lent... ez azért nem egy elhanyagolható infó....
Az a tanácsom, ha holnapra sem múlik, menj orvoshoz.
Sosem gondoltam volna, de a férjemnél érszűkület miatt elhalt a bél egyik szakasza, de amíg nem fájt komolyan, addig nem is foglalkozott a fura érzéssel.
??????
Valóban?
Ön a Harvardon diplomázott talán?
További ajánlott fórumok:
- Fájdalom jobb oldalon
- Stressz hatására zsibbadás, bizsergés borzongás, melegség
- Roller : Bizsergés Eltudod küldeni a dalt?
- Tapasztalt már valaki a fülnél bizsergést?
- Fogamzásgátló abbahagyása után, petefészek fájdalom mindkét oldalon
- Pár napja erős fájdalom a jobb oldalon a bordáim alatt középtájon ha ülök. Mitől lehet? (28.hét)