Bajor rakott hús recept
A Bajor rakott hús hozzávalói:8 szelet karaj (más fajta hús is lehet)
2 kg burgonya
2 fej hagyma
5 dl tejföl
1 db tojás
só
fűszerkeverék
A Bajor rakott hús elkészítési módja:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, fűszerkeverékkel bedörzsöljük és félretesszük. Kiolajozott tepsibe nyers burgonyát reszelünk vagy karikázunk, rátesszük a húsokat. A húsra rákarikázzuk a hagymát. Ráöntjük a tojással összekevert tejföl felét. Megint karikázunk rá burgonyát vagy reszelünk, és ráöntjük a tejföl másik felét. Végül meglocsoljuk 1 dl tejjel. 200 fokon fólia alatt sütjük,majd levesszük és mikor piros a teteje kész.(kb:1,5 óra)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2012. márc. 20. 12:35
A bajor rakott hús elkészítési módja és hozzávalói.