Bajcsy kórház vagy Péterffy kórház (beszélgetés)
Szia!
Péterfyben szültem Dr. Anga Kis Balázsnál 2011 szeptemberében. Szobatársam is nála, őt császározta (harmadik császár). A Péterfy olyan profi, mint egy magánkorház. Én császárral akartam szülni és ez két szempontból is a legjobb választás:
1. Valami új fajta császármetszést végeznek: nem vágják át az izmokat, hanem csak széthúzzák, emiatt sokkal gyorsabban regenerálódsz, a babára nézve is előnyösebb és kevesebb a komplikáció lehetősége. Ilyent ha jól tudom még a Péterfyn kívül egyedül a Schöpf Mérei kórházabn végeznek.
2. Majdnem mindegyik orvos tud EDÁT bekötni és a kórháznak van a legnagyobb tapasztalata (!30 éves és ezalatt minden rendben volt) ebben. Az EDA jobb, mint a spinális, mert gyorsabban feltudsz kelni és a fejed sem fáj utána.. de ezeknek mind utána tudsz olvasni a Péterfy honlapján: www.peterfykh.hu
Az orvosom is nagyon jó volt (magánrendelése 6000 ft, szülés .. amennyit adsz), nincs panaszom rá, kicsit szétszórtnak tűnik, de szerintem nagyon profi, a kórházban főorvos, a terhesgondozást és a nőgyógyászatot is alapból ő az egyik, aki ellátja. Magánrendelésén is mindig vannak, bár ultrahangra/ vérvételre be kell majd menni a kórházab (ez előnyös is, hisz ingyen van...) Soha nem rendelt be feleslegesen!!! Havi egyszer kellett csak mennem hozzá... míg mások hülye indokokkal 2 hetente "látni akartak" minket.
Egyetlen hátránya van a Péterfynek a magasszintű eláttással szemben: nagyon rosszak a csecsemős növérek!!! Ha tudod mit kell tegyél, akkor rendben van, de ha nem (mint én első gyereknél), akkor nagyon vakvágányra vihetnek. Például nálunk az igény szerinti szoptatás, baba-barát ellátást javasolták.. amivel csak egyetérteni tudok! Rengeteg "előadó" és "segítő" is jött naponta (kb. 2-3), viszont nem vették észre a könyörgéseim ellenére sem, hogy a babám éhezik és emiatt a cukorháztartása, hőháztartása is felborult... nem vettek komolyan. Még vízet sem adtak.
Mindezek ellenére (furcsa, de tényleg így van!) egy külön osztályon működik a Neonatológiai Intenzív Centrum, tehát nem kell elmenni másik intézménybe, ha valami gond adódna és ez nagyon nagy előny a bébiknek: profi és szakszerű segítségben lesz részük!
Összeségében a másodikat is ott tervezem megszülni, de az biztos, hogy a tápszer az benne lesz a kórházi csomagomban. (Sajnos nincs elég tejem, pedig már lassan 10 hónapos és a cici a mindene, folyton rajta lóg... és 100 szakember próbált ezen segíteni, de sajnos a kevés tejmiriggyel nem tudnak mit kezdeni...)
Ha bármi kérdésed lenne, szívesen válaszolok! Boldog babázást!
Szia!
Én pont Keresztúron lakok. Tudnál nekem segíteni, hogy hol rendel itt? Magánrendelés ez?
Szia !
Én ugyan már 15éve lesz,hogy Sulyok Csabánál szültem /Bajcsy/ de a mai napig hozzájárok...és legalább 15 pácienst vittem már hozzá:-))) Kőbányán rendel és Rákoskeresztúron van pénteken a magánrendelése. Rengeteg kismamája van,és mindenkire egyformán odafigyel.
Szia!
Örülök, hogy írtál nekem.
Hova jársz hozzá terhesgondozásra? És ha nem titok akkor mennyibe kerül nála egy vizsgálat és egy szülés?
Szia :)
Én a Bajcsyban szülök egy pár nap múlva az én dokim Dr. Dán Pál :) Velem nagyon rendi volt végig a terhesség alatt, remélem a szülés alatt is az lesz :D Hallottam róla már negatív véleményeket is, de én részemről az ember csupa +++. Kicsit szétszórtnak tűnik, de nem az :D
Sziasztok!
Most várom a második babámat és ez a két kórház jönne szóba szülés szempontjából. Tudnátok ott ajánlani valakit? Tuti császár lesz a szembetegségem miatt.
Előre is köszi!
Márti
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalataitok vannak a X.kerületi Bajcsy-Zsilinszky kórház szülészetéről?
- Péterffy Sándor utcai korház szülészete?
- Asbóth Ákos Péterffy Kórház!
- Bajcsy vagy Péterfy kórház szülészetét választanád?
- Melyik budapesti kórházban érdemes ikerszüléshez orvost fogadni? II. SOTE vagy Bajcsy-Zsilinszky?
- Van -e valakinek tapasztalata a Péterffy kórházban dolgozó Dr. MEshkat szülész nőgyógyásszal?