Babavárás Németországban (beszélgetés)
Nekünk az esküvöi papirok beszerzese volt problemas az en valasom miatt..de igy is megvolt minden 3 honap alatt.A gyest kapod ha ide vagy bejelentve es van biztositasod.Az eus kartyarol nem tudok semmit,nekem mar az elejen volt ittenim.
Mar most jön a neheze,föleg ha meleg van es az idö is csak vanszorog
Szia!Tényleg csak akkor jár a védőnő,ha kérem?És nektek mennyi idővel kellett hamarabb bejelentkeznetek az esküvőre?Az én párom nem német,de vajon én is kapok majd gyest,stb...?Az eus-tb kártya tényleg csak sürgősségi ellátást fedez?Millió kérdésem volna!Köszi a válaszokat!
Hogy vagy a 31+2.hétben? :D Lassan jön a pici....:)
Szia..Ha van konkret kerdesed kerdezz nyugodtan en most vagyok 31+2 hetes,igy pont benne vagyok.
Mi is most hazasodtunk a mult honapban,igaz a ferjem nemet,de ram a magyar törvenyek vonatkoznak. Itt viszont ugyanugy megkapok minden tamogatast.Csaladi,gyes..stb.
Beszelsz nemetül?
szülés után jár ki védönö,ha kéred.(jo dolog)
Orvoshoz kell menni,kapsz kiskönyvet,kötelezö vizsgalatok kb 4hetente vannak. Viszont az eg. biztosito nem tamogatja pl. a 12.heti kombinalt tesztet(down szindroma,es tarsai) és a cukorterhelés sem kötelezö,igazabol semmi.
Kicsit meg vannak szoritva a dokik,mert azt hiszem 21 eurot kapnak egy betegre havonta es abba bele kell férnie. Az en nödokim ugy oldotta meg,h volt egy ilyen "csomagja" 100euros,es akkor mindig csinalt uh-t,kaptunk mindig cd-t,képet,mindent.DE egyebkent nem csinalnak,asszem 3 uh a kötelezö nekik. Erdemes utanakerdeznetek.
A terhességi cukor vizsgalatra emlekszem,nekem 21 euri volt. De ezt erdemes megcsialtatni.Meg attol is ügg emlyik biztositonal vagytok,m nehany tamogat vmiket. Mi az AOK-nal vagyunk. Negyedevente van 10euros praxisdij szakoranyonkent.,Tehat 3havonta 10-est kell fizetni,de dokit nem kell penzelni,stb....