Babát szeretnénk a párommal (beszélgetés)
Minden helyzetben van olyan törvényes út, hogy legyen ellátásod, pláne ilyen helyzetben, ahol a biztosítási napok számával nincs gond..
Nekem is összetett volt szülések előtt a helyzet, volt az egyetemi jogviszonytól kezdve a munkaviszonyon át a betegállományig minden. Bár édesnyám könyvelő és adótanácsadó, még ő is azt mondta, hogy akkor elmegyünk egy olyan tanácsadóhoz, aki kifejezetten ezzel foglalkozik. Jól is tettük, mert amit mi a törvény meg kútfejünk szerint kitaláltunk, az nem volt jó valami 1-2 napos jogosultsági határidő miatt, amit mi földi halandók már nem voltunk képesek követni... Viszont a tanácsadó tanácsa révén már a 4. gyerekemnél is rendben van az ellátásom.
Szóval én a szakembert ajánlom, és nagyon jó, hogy már most előjönnek a kérdések, így tuti van megoldás.
Persze ez nyilván kerül pénzbe az elején, de nagyon érdemes "beruházni", mert később aztán bőven megtérül a biztos ellátás, pláne, amikor már gyerekkel azért nehezebb ugrálni...
Ilyen szempontból (meg több szempontból, de ebbe ne menjünk most bele) undorító ez az ország... Minden vállalkozó utálja a kismamákat és elküldenek. Azért nem tudnak, mert terhes vagy, de akkor kitalálnak valami mást.... sajnos vannak kis kapuk... :(
Nálunk az a helyzet állt fent, hogy főiskola mellett dolgoztam (több, mint egy évig) és most elküldtek egy helyről, ahová azért mentem át, mert több a pénz, van előre lépési lehetőség, erre megszívtam. Most itthon ülök úgy, hogy nem kapok munkanélkülit sem, mert él a hallgatói jogviszonyom. Nem hogy vállon veregetnének, hogy de jófej vagy, hogy suli mellett teljes munkaidőben dolgoztál... NeM! Azt mondják, hogy oldd meg! Undorító és felháborító, hogy ezt meg lehet csinálni, de az a réti néger, aki 14 évesen gyereket potyogtat ok nélkül kap havi 80 ezer forintot!
Még nem jött össze a baba :(
Én még most is félek, mert alig fél éve vagyok itt, és azokat, akik bejelentették, hogy babát várnak, nem fogadták túl nagy örömmel.
De én úgy vagyok bele, hogy nem azért vállalok babát, hogy ők örüljenek.
Ha szeptember után jelented be a babát, nem rúghatnak ki.
Mi a próbaidő lejárta után kezdtünk el próbálkozni. Megértem, mit érzel, mert is számoltuk vissza a napokat.
Viszont arra figyelj, hogy próbaidő alatt bármikor elküldhetnek, még akkor is, ha állapotos vagy. Én megvárnám a próbaidő végét. Az már csak pár nap.
Sok sikert a babához! :)
További ajánlott fórumok:
- Babát szeretnénk a párommal. Írnátok nekem, kb mi az ami feltétlenül szükséges, ha megszületik a baba?
- Párommal már tervezzük a családalapítást, de mindent át szeretnénk gondolni, mielőtt ilyen komoly döntést hozunk. Segítenétek?
- Érdekelne ki mit gondol az esetemről. Párommal babát szeretnénk, „rajta is vagyunk rendszeresen az ügyön”...
- A párommal albérletbe szeretnénk menni. Összesen havi nettó 130 ezerből megoldható?
- A párommal együtt szeretnénk járni mozogni valamit. Mit válasszunk?
- Babát szeretnénk párommal