Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Babapisiltetés - élet pelenka nélkül fórum

Babapisiltetés - élet pelenka nélkül (beszélgetés)

2009. máj. 14. 18:09
szivesen
13. maya80 (válaszként erre: 6. - Marineva77)
2009. máj. 14. 11:58
Köszönöm a segítséget!
2009. márc. 14. 08:42
mármint mit? meseolvasást vagy hogy egy helyben maradjon? Zita se arról híres, hogy sokáig a seggén ül. De le kell foglalni és akkor sikerül. A meseolvasást meg sose lehet elég korán kezdeni
11. cbc7d5fe99 (válaszként erre: 10. - Marineva77)
2009. márc. 14. 08:39
hát ez nekem most is nehezen megy pedig 2 évesek lettünk ,tisztán beszél ,,9 hónaposan szaladt ,,de ez!!!!
2009. márc. 14. 08:38
Közben mesét olvasunk, játszunk
9. marineva77 (válaszként erre: 7. - Cbc7d5fe99)
2009. márc. 14. 08:37

nem is kényszerítésről beszélek.

Mi is 6 hónaposan kezdtük a biliztetést. Először sírt, hagytam hagy álljon fel róla, nem kényszerítettem rá. Aztán másnap megint próba. Harmadnapra volt produktum a biliben.

8. marineva77 (válaszként erre: 6. - Marineva77)
2009. márc. 14. 08:36

Csak azt sajnálom, hogy későn olvastam erről. A 2. babánál biztos megpróbálom már születése után.

A naplómbn van is egy bejegyzés az EC-ről, de már nagyon régen írtam és nem tudom, hogy hanyas bejegyzés.

Alapvetően azok a babák akiket hordoznak, nem piszkítanak oda, ahol esznek. Vagyis az anyára. Ez van a természetben is nem???Csak figyelni kell a baba jelzéseit, hogy mit csinál közvetlenül pisi, kaki előtt. Gyorsan meg lehet tanulni.

2009. márc. 14. 08:36
hát én inkább megvártam amíg szól nem kényszerítem semmire mert volt hogy megpróbáltam és félt a bilitől utána
6. marineva77 (válaszként erre: 4. - Maya80)
2009. márc. 14. 08:32

Erről azért megoszlanak a vélemények.

De az EC-nek (babapisiltetésnek) igazából nem az a lényege, hanem az, hogy figyeld a babád jelzéseit és akkor irány a mosdó felé.

Már újszülött kortól lehet kezdeni. Van egy fórum www.mamami.hu ahol nagyon kivesézik a témát és sok érdekes tapasztalatot közzé tesznek. Érdemes elolvasni

2008. aug. 21. 18:12
Erről a módszerről én is hallottam: pelenkátlanul keresőszóval rá lehet találni a neten. Én is nagyon gondolkodom rajta, hogy kipróbálom. Van esetleg valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
2008. júl. 31. 15:03
Mennyi idős kortól lehet egy babát szobatisztaságra szoktatni?
2008. jún. 8. 19:45

A down-szindrómás Szirka baba honlapján található a következő link, ajánlom mindenki figyelmébe.

Rendkívül hasznos és környezetkímlő megoldásnak találom, mindössze a szülők és hozzátartozók maximális kitartéására és következetességére van szükség. Jó, hogy ilyen alternatívák is kezdenek meghonosodni.

[link]

2008. jún. 3. 18:17
Én inkább csak a kisfiam jeleire figyelek oda. Nekünk is volt pár melléfogásunk, de észrevettem, hogy amikor "morzsolja" a kukit, akkor pisilnie kell. Néha enélkül is elviszem. Ma pl. már egész nap pelus nélkül volt, és csak egyszer pisilt be.
2008. jún. 3. 18:00

Elgondolkodtatok már azon, hogy hogyan gondoskodnak a baba pisi-kaki szükségletéről ott, ahol nincs pelenka? Vagy hogyan csinálták ükanyáink?

Ázsia és Afrika legnagyobb részén az anyák és a nagyobb család a baba születésétől vagy első hónapjaitól kezdve pisiltetik a babát. A kisbaba úgy születik, hogy nagyon is tudatában van ennek a szükségletének, és jelzi is, illetve látható, mikor kell neki kakilni-pisilni. Ilyenkor elviszik arra a helyre (bokor, WC, kis edény stb.) ahova azt végezni kell, és egy jellegzetes hangot mondanak a babának. (pl. psss). A baba nagyon hamar megtanulja, mit jelent ez, és hamarosan ő is jelzi, ha ki kell mennie (három hónapos kislányom két hét alatt megértette, mit akarok tőle. A módszerben nincs semmi erőszak, vagy kényszer, egyszerűen meg kell figyelni a babát, mikor pisil, kakil, mit csinál közvetlen előtte stb. és akkor el kell vinni. (Én még az ölembe is ültettem, mikor én pisiltem.) A többit ő már tudja. Nincs se dícséret, se szidás. Eleinte sok a melléfogás, aztán egyre megbízhatóbb a baba és környezete kommunikációja.

Kipróbálnád te is?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook