Milyen az élet gyerek nélkül? (beszélgetős fórum)
Igaz. Lehet a válás az egyiknek öröm is, de attól még az a jó, ha az első házasság jól sikerül minden téren és kitart.
Magamból indulok ki. Általában mindig úgy válaszoltam, ha rákérdeztek, hogy "sajnos" elváltam, mert....
Annak ellenére, hogy utána örültem és megkönnyebbültem.
Igen...
Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond!
Jobb, ha felkészülsz rá!
"még kihalunk"
Nem mi lennénk az elsők, sem az utolsók. ;)
Fiatalon hármat szerettem volna. A szándék meg volt.
Kettő van.
Jól élt? Ne má! :D
Csak úgy, ahogyan a többi, abban az időben.
Az apja is csak 16-ban született, így az ő véleménye sem mérvadó. A feleségének, (vagy a nagyanyának) mit kellett volna tenni abban az időben? Elhajtani?! Az akkori mindennapok bárkinél kiválthattak idegösszeomlást, nem volt ritka a nagy család. A háború is közbeszólt.
"Nemigen törődött a gyerekeivel...". Ennyire nem vagyok jól informált, de a gyermekei szeretetéből nem erre következtettem, amíg élt.
Ha jól tudom Tőkés Lászlónak négy gyermeke van. Szomorú dolog és egy tiszteletestől nem ezt várja az ember, de elvált. Biztosan meg volt rá az oka, lehetősége.
Én a helyében biztosan visszavonultam volna a közéleti szerepléstől.
Ilyen vonatkozásban nem hallottam Trianon értékelését tőle, vagy mástól. 1920-ban, vagy előtte még nem volt "családtervezés" :)
Tőkés 40 éves koráig a román Sekcurirtate-val volt "elfoglalva". Annak is örült, hogy élt! Röviden fogalmazva!
A természet (és akik belenyúlnak) elrendezi a folyamatot.
Már ma is sok a nemzőképtelen, fogamzóképtelen ember. Járványok, új betegségek fordulnak elő.
A háborúk sem a túlnépesedés miatt voltak/vannak. Sőt "sok lúd disznót győz".
Ha egy ország, vagy egy nép a kritikus szint alá süllyed, az még nem oldja meg a világ problémáját, de az az ország megszűnik létezni, mert mások népesítik be. Az őslakosság sorsa megpecsételődik.
Minden igaz, amit leírtál, a semmire szülni meggondolatlan dolog. :(
"„Én például nem szeretnék családot, nem szeretnék gyereket, sem kertes házat kis kerítéssel – mesélt életfilozófiájáról Tünde. – Magyarországon ezért már furcsán néznek rám. Itt ezt félénken bevallottam az egyik fitneszes lánynak, aki kiröhögött és azt mondta: hülye vagy, hát én se, itt sokan így vannak ezzel. A lényeg, hogy itt nem kell titkolnom, hogy valami másra vágyom, mint a többség. Annyira másra, hogy a Norvégiába költözésem csak a kirakós egy darabja,"
További ajánlott fórumok:
- Házasság és gyerek nélkül miért tekintik céltalannak a kapcsolatot?
- Van/volt-e gyerekeiteknek valamilyen tárgy(pl.maci, takaró), ami nélkül nem tud/tudott elaludni?
- Nőként teljes életet élni család (férj, gyerek) nélkül?
- Van valamilyen magyarázat a rossz alvó pici gyerekekre, hogy mitől nem tudnak ébredés nélkül végigaludni egy fél éjszakát?
- Aki munkaviszony nélkül szül gyereket (tehát a gyerek születése előtt nem volt semmilyen munkaviszonya) jogosult bármilyen támogatásra?
- Milyen magnézium készítmények vannak recept nélkül gyerekek számára?