Milyen magnézium készítmények vannak recept nélkül gyerekek számára? (tudásbázis)
Az ősi magnézium fürdősót próbáltad már. A gyerek fürdővizéme kell tenni egy vagy két kupakkal és a magnézium a bőrön keresztül szivódik fel. Felnőtteknek az olaj vagy a gél jobb, de a gyerekeknek az érzékeny bőrét az irritálhatja hacsak nem higitod az olajat desztillált vizzel.
Mert kíváncsi voltam ki mit ajánl.
Köszönöm!
Pontosítok:
Magne B6: 50 mg magnézium(ion)/tabletta (nem rágótabletta, és bár a bevonata cukorból áll, nem érdemes leszopogatni róla, mert könnyen megakad a nyelőcsőben, a lenyelése nehéz, főleg kicsik számára).
A megfelelő felszívódás érdekében étkezéssel együtt ajánlott bevenni (nagyobb étkezés, tehát ebéd, vacsora, reggeli), az adagolás a kortól függ.
A Magne B6 viszonylag kis mennyiségű magnéziumot tartalmaz, ha jól emlékszem, 50 mg-ot (a szükséglet a kortól függően 150-350 mg, nem tudom, hány évesnek kellene), így jól adagolható.
Tulajdonképp bármelyik készítmény jó (nem receptkötelesek), a hatóanyagtartalmat kell megnézni (az ABC-kben kapható pezsgőtablettákban én nem bízom, a "hivatalos"-t ajánlanám inkább, tehát ami gyógyszerként kapható).
A magnézium bevitele viszonylag tág határok (mennyiségre értve) között biztonságosnak mondható, de feltétlenül kérd ki a gyermekorvos véleményét!
További ajánlott fórumok:
- Gyógyszerek, gyógyhatású készítmények, népi-természet gyógyászat
- Melyik narancsbőr elleni készítmény hatékony?
- Mit nem szabad enni vagy hasznalni homeopatias keszitmenyek szedese kozben?
- Vizsgadrukk ellen van e hatásos készítmény?
- Magnézium készítmény keresnék, ajánlanátok? B vit. lehetőleg ne legyen benne
- Ingyenes lovasterápia beteg gyerekek számára