Babakocsi mizéria (beszélgetés)
Szia!
Nem tudom, hogy benézel-e még ide, de úgy gondoltam, hogy négy hónap után megírom a Stokke tapasztalataimat.
Csak jót tudok róla mondani, decemberben, míg a legtöbb babakocsi elakadt a hóban, mi akkor is problémamentesen közlekedtünk. Nagyon jó az irányítása, mindenhol elférek vele, vásárolni is gyerekjáték: egyik kezemmel a kocsit tolom, másikban a bevásárlókosár.
A lépcsöfunkciója is kíváló.
Más babakocsis anyák gyakran vetnek rám irigy (?) tekinteteket, föleg mikor ök a saját kocsijukkal szenvednek.
Az idösebbek mosolyognak, csodálják a kocsit, gyakran megállítanak és mondják, hogy kár, hogy nem volt ilyen az ö idejükben, hol lehet kapnai?, vagy ök is ilyet vesznek a születendö unokájuknak.
A mózesrésze valóban kisebb, mint a többi babakocsié, de így is kényelmesen elfér a kisfiam. Pedig már 66 cm és majdnem 7 és fél kg.
Egy- két hónap, akkor meg már a sportülés jön.
Szóval csak ajánlani tudom. Nekem inkább kell egy Stokke, mint 10 használt kocsi.
Ja, majd´ elfelejtettem, nem is olyan picurka kereke. Kicsi, de stabil.
Szia.
HA van egy kis időd leírod a tapasztalataidat a Chipolino Optima-val kapcsolatban? Én is ezt nézegetem, de nem tudok dönteni. Köszi
Én is néztem ezeket a babakocsikat, ami miatt nekem nem szimpatikusak (nagyon sok új desig-ú kocsira jellemző sajna), hogy picurka az első kereke. Én félnék attól, hogy minden repedésbe beleakad.
A Hauck jogger most úgy tűnik, nagyon bejön, a gyerkőc jókat alszik benne nagyon.
A Stokke-ben tényleg jó, hogy magasan van a gyerkőc.
A sok babakocsiról annyit, hogy használt babakocsiból 9-10db kijön a stokke árából, ha nem több. És ha sportolni akarsz pl úgyis kell mellé másik.
Viszont kíváncsi leszek a tapasztalataidra majd hosszabb használat után!!:)
A Stokke pl. nem csak puccos, hanem valóban a kapható legjobb babakocsi. Minden teszten elsö helyezett, díjnyertes. De ez vonatkozik az összes Stokke termékre, pl. etetöszék, hordozó, kiságy.
Egyetlen hátránya az ára.
Viszont mi mégis belefektettünk, mert két-három gyereket tervezünk és ez olyan kocsi, ami kiszolgál simán ennyi gyereket. Három év garancia, de ha valami netán mégis történne, a javításig adnak cserekocsit.
A legtöbb ismerösöm minden gyereknél új babakocsit kell vegyen + buggy, az egyik ( nagyon durva) két gyerek, kilencedik (!) babakocsi.
Ami még nagyon jó, az a Bugaboo, viszont nekem nem tetszik, mert a gyerek szinte a földön van.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mint mindenki, én is a tökéletes babakocsit keresem :) Már kipróbáltunk párat, így nagyjából körvonalazódott, mik az elvárásaim:
- 3 kerekű, felfújhat bolygósítható kerekekkel
- 2 irányból tolható
- vízszintesig dönthető háttámla
- lehetőleg keskeny és könnyű
Azt hiszem a Quinny freestyle 3xl comfort ilyen, de állítólag széles és nehéz. Sajnos élőben még nem láttam.
Ami tapasztalatom van:
Bergon XSPR: nagyon jó terepen, olcsó és jó az alapfelszereltsége. Ami hátránya: nehéz, nagy, sok benne az anyag, nekünk nem bolygós kerekű volt. 16e Ft
Hauck jogger: 3 kerekű felfújható kerekekkel, nagyon könnyű, jó irányítani. Hátránya: egy irányba tolható csak, nem dönthető teljesen vízszintesig. 10 eFt
ABC Design Rodeo: jó drágán megvettük, aztán 2 hónap után alig győztem megszabadulni tőle. Ár érték arányban 0. Nem volt jó a rugózása, kicsi a kupolája, inkább a design-ra mentek, mint a hasznosságra. És nagy helyet is foglal. 70 eFt
Az árakat csak azért írtam, hogy mennyire nem éri meg az új puccos babakocsikat megvenni. Bár biztosan van, akinek bejön :)
Már tárgytalan, megvettük a kocsit.
Amúgy a Chicco az egyik legjobb babakocsimárka, engem is abban tolt anyukám 23 éve, és a tesómat is 30 éve. :)
A Quinny meg rohadt drága újonnan (mindenképpen újat akartunk venni), sportrész meg mózes kb.90ezer és még jön hozzá 30-40-ért a hordozó. Mi ezt kompletten (+pelenkázótáska) vettük 80ért, csak nem Quinny, hanem Chipolino.
A Quinnyt miért zárod ki? Én Chiccot nem vennék, nekem nagyon müanyag.
Amit nálunk, No-ban nagyon ajánlanak: Stokke, Maxi cosi Mura, Teutonia, Hartan.
Mi Stokke-t vettünk.
Jelentem találtunk babakocsit, holnap megyünk megvenni, Chipolino Optima 3 in 1 mellett döntöttünk, minden igényemet kielégíti és nem is drága. :-)
Köszönöm szépen!
Sziasztok!
Nekem Quinny van, használtan vettem a kocsit+ a hordozót és újonnan a mózest, mindegyiket a vaterán, így összesen 107.000 volt a komplett kocsi, ami nem drága szerintem. Ráadásul kaptam hozzá ajándékba bevásárlóhálót alulra, meg még néhány kiegészítőt.
Mamszli, esetleg az ABC Design kocsik? Könnyűek, megbízhatóak, szép színűek, újonnan 90-100ezer körül van az áruk és csak hordozót kell pluszban venni hozzá. Hm?
Tetszik Nekem is, de baromi drága és mózest meg hordozót külön kell venni hozzá.
Amúgy ez a Chicco is ki lett lőve, mert kiderült h 3 éves, a férjem meg nem hajlandó használtat venni. Most vagy "olcsóbb" új Chicco-n gondolkozunk, vagy megnézzük az Espirot, hogy milyen, az elég olcsó és állítólag könnyű.
Szia!
A Quinni-t miért zártad ki?Vannak rossz tapasztalataid?Csak azért kérdezem,mert én pont azt néztem ki.
Előre is köszi a választ.
Igazából szerintem mindegy. Én is kb. 25-27 hetesen vettem, azt hiszem. De valakinek az az első, hogy 12. hét után elkezd mindent beszerezni.
Akkor vedd meg, amikor beindul benned a vásárlási láz. Én a végefelé gőzerővel mostam, vasaltam és utána naponta áthajtogattam, átpakoltam egyik fiókból a másikba a kisruhákat.
és mit ajánlasz, hány hetesen vegyünk kocsit?
kiscsaj most 21 hetes, dec.elejénél előbb nem veszünk az tuti, vagyis akkor olyan 25 lesz.
Megnéztem ezt a típust a neten, szerintem teljesen jó. Én megvenném a helyedben, nem foglalkoznék a garanciával.
Sok mindentől függ egyébként, hogy mennyire fogod majd szeretni a babakocsid, amit szerintem előre nem lehet tudni, majd csak ha használod. Én az enyémre rákerestem a neten, mielőtt megvettem, tök jókat írtak róla, csak azt felejtette el leírni mindenki, hogy az mennyire nem kényelmes, ha nem tudod a tolókáját átfordítani.
További ajánlott fórumok:
- Milyen babakocsit vegyünk?
- Új Raf Pol King babakocsi tapasztalatok, kinek hogyan vált be...
- Ciki 3 éves gyereket babakocsiba ültetni?
- Anyós azt mondta, hogy adjuk el a gyerekünk kinőtt babakocsiját
- Milyen színű babakocsit vegyek, ha azt szeretném, hogy fiú is és lány is használni tudja?
- Buszon utazva miért kell kivenni a gyermeket a babakocsiból?