B típusú agyhártyagyullagás ellen oltanánk 2,5 hós kislányomat egy új szerrel, ami még nincsen forgalomban. Mit tegyek? (tudásbázis)
Dehogy.
Adnak már egy oltást a kórházban, a következő meg 2 hónapos korban van.
Férjemet is megkérdeztem, hátha én vagyok túl óvatos és bizalmatlan.
Válasza: Szó sem lehet róla! ;)
Teljesen igazatok van, nem is gondolkozom tovább!!!
Nem megyünk!!!
Ez elég kísérletnek tűnik, ráadásul nagyon pici még a baba. A bizalom fontos, de ha a dokinak sem mondanak el mindent, akkor ő a legjobb szándékkal "vezet félre"!
Túl sok rosszat hallani azokról a vakcinákról és gyógyszerekről, amik nincsenek alaposan letesztelve...
Lehet, hogy forradalmian új, csakhogy épp ezért fogalmuk sincs, hogy mik a hosszútávú következmények.
Márpedig jó esély van rá, hogy fogalmuk sincs, mit okoz ténylegesen, hosszabb távon. Én nem engedném. Ez a taxit küldenek még gyanúsabbá teszi...Az anyagi érdekek sok ember szemét elhomályosítják, és az ilyesmiben akkora pénzek vannak (persze a "nagyoknak"), hogy más gyereke ér annyit.
Remélem nem jogos a borúlátásom.
Nekem a nagyim, ilyen betegségben halt meg....bármit megtettünk volna érte! de semmi gyógyszer nem volt ellne.
Ha jelenleg nincs a picid olyan "közegben", ahol ezt elkaphatná, várd csak ki azt a néhány évet mire biztos lesz ez az oltás.Ki tudja mi lesz az eredménye.
Én tuti nem engedném hogy beoltsák olyan szuttyal ami még nem 100-as!És hogy rajta kísérletezzenek...
Felnőttünk "egy páran" ilyen oltás nélkül,semmi bajunk nem lett...nagyon gondold meg...
Nyilván nem hagynám hogy kísérletezzenek rajta, ezért kételkedem.
Csak ha az ember gyerekorvosa ajánlja, hogy nagy lehetőség, ( a 4 éves nagyfiamnak is végig ő volt a dokija és szerettük), akkor elgondolkodik rajta az ember.
Küldenek taxit? Óriási.
Hagynád, hogy kísérleti nyúlnak használják a 2,5 hónapos gyerekedet? Örülj, hogy egészséges.
Én egy percet sem gondolkodnék a dolgon.
Sziasztok!
Házi gyermekorvosunk szólt, hogy van egy új vakcina ami még nincsen forgalomban, de most törzskönyvezik Magyarországon és most egy program keretében 25 kisgyermeket oltanának be vele, Neisseria Meningitis B, vagyis B típusú agyhártyagyulladás ellen.
Erre idáig nem létezett védőoltás, ez egy forradalmian új szer.
A doki nagy lehetőségként tálalta, amivel érdemes élnünk. Tegnap hívtak, hogy csatlakozzunk a programhoz, szerdán már menni is kéne, küldenek taxit értünk.
Nem tudom, hogy mi tévő legyek, segítsetek kérlek!!!
További ajánlott fórumok:
- Melyik nevet adjam a kislányomnak? Nina vagy Ivana?
- 4 éves múlt a kislányom, s ott akar aludni ebéd után az oviban
- Segítség - Kövér a kislányom!
- 3 éves kislányom fél elaludni tegnap óta
- Hallottátok, hogy a Vigantol csepp egy részét kivonták a forgalomból, tegnapi hatállyal?
- A yorkink kimúlt császározás közben, sajnos új kutyusra nincs pénz, a kislányom nagyon hiányolja mit tehetnénk?