Az óvodába iskolába íratáshoz személyi kell a gyereknek is (vagy útlevél) (beszélgetés)
Most akkor kell vagy nem személyi igazolvány az általános iskolai beiratkozáshoz?Szinte minden suli honlapján az van kiírva, viszont elméletileg nem kell.Már most nem lesz kész addig ha elmegyek megcsináltatni?
Köszi a válaszokat
Nem kell személyi!
Hivatalos közlemény itt:
nokorszak.hu/hivatalnok-blog/szemelyazonosito-okmany-kell-a-gyereknek-az-ovodai-es-iskolai-beiratkozashoz
Illetékmentes a 14. életévét be nem töltött polgár első személyazonosító igazolvány iránti kérelme.
Tehát csak az első!!!!!
Nem csak az első személyi ingyenes??
Én így tudtam eddig.
3-4 éves gyereknek személyi? Ki találta ki ezt a baromságot?
Bár erről a pénzéhes kormányról mindent feltételezek. :(
Ezt a b.... - botorságot!!!!
Újabb bürokrácia és szegény szülőnek újabb feladat, amit csak munkaidőben tud megoldani!
Vagy úgy gondolják, hogy az emberek nem dolgoznak? Vagy , hogy szíves-örömest elengedik a munkahelyről őket ügyintézni???
Nekünk kellett személyi a gyerekeknek külföldre utazás miatt. Akkor ingyenes volt, de akkor azt mondták a hosszabbítást kell majd fizetni. Így azonnal nekem is az jutott eszembe, hogy újabb dolog amiért majd pénz kérhetnek, ha hamar kell igazolványt váltani.
Akkor a 2 hónapos és a 2 éves gyereknek 3 évre, a 5 évesnek 4 évre adták meg.
Persze lehet azóta változott, vagy az ügyintéző mondta félre és nem kell a hosszabbításért fizetni.
Hallottátok?
További ajánlott fórumok:
- A gyereknek joga vagy kötelessége van az iskolába?
- OKJ- személyi edző tanfolyam, na de melyik iskolában?
- Miért kell a gyereknek itthon is vizsgáznia, ha külföldön jár iskolába?
- 13 éves gyereknek elég a személyi igazolvány, ha Romániába utazik?
- Iskolába menő gyereknek fejlesztő feladatlapokat találok valahol az Interneten?
- Most akkor mégsem kell személyi a gyereknek?