Az őstermelésből befolyó összegből (is) köteles gyerektartást fizetni az apa, vagy csak a bejelentett minimálbérből? (tudásbázis)
lehet tul keso van ,de en nem tudom felfogni ezt,hogy ey miert is kerdes elvalt szulok eseteben ?
Csak annak a felnek kell a gyerekrol gondoskodni akinel gyakorlatilag a gzerek van... dobbenet,hogy sokan valas utan ,hogyan viselkednek.
Nem volt szandekom megserteni a kerdeyot ,remelem nem is annak veszi.
Csak felmerul a kerdes,ha kell a 4M felett gytartas fizetni akkor nem lesz 4 M felett inkab a bevetele?
Az apa mindenképpen köteles gyerektartást fizetni!
Ha nincs munkája az adósságként halmozódik neki.
Én háromszor jelentettem fel az exférjemet gyerektartás nem fizetése miatt.
Igaz, kicsit mindég változnak a jogszabályok, de alapjában ugyan azok vonatkoznak most is.
Egy elvált anyának mér semmi köze ahhoz, miből fizetik neki a gyerektartást. Azt kell csak nézni, jött e a gyerektartás a bírósági ítélet szerint. Ha nem jön, s az apa apával nem lehet ezzel kapcsolatban értelmesen egyezkedni, fel kell jelenteni.
Annak idején, mikor én feljelentést tettem, fél évre visszamenőleg lehetett gyerektartást követelni. A gyerektartás tartozásnak kamata is van, súlyos kamata, ezt nagyon szigorúan veszik.
A bíróság mit határozott meg?
Ha időközben lett újabb jövedelme, akkor újra be kell nyújtanod a gyerektartás emelésére irányuló indítványodat. Ehhez mindenféle képpen ügyvéd szükséges.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kezdjen egy fiatal pár önálló életet úgy, hogy mindketten minimálbéresek?
- Ha az apa nem fizet gyerektartást
- Ti visszakövetelnétek az eddig kifizetett gyerektartást?
- 2003-tól, egy minimálbérre (8 óra) bejelentett apukának, kötelezően mennyi gyerektartást kellett és kell fizetnie?
- Ha az apa külföldön él és ott van bejelentett munkahelye, akkor a gyerektartás megállapításánál annak a 20%-át ítélik meg?
- 6 év bejelentett munkaviszony után mennyi munkanélküli jár? Minimálbérrel voltam bejelentve.