Az országban hol végeznek gyógyszerallergia tesztet? (tudásbázis)
jandrea!
Ha mégis Pécsre jönnél, akkor bőrdokitól kérjél javaslatot az LTT-re és akkor csak 1x kell lejönnöd Pécsre. Az eredményt a bőrdokinak kiküldik.
Sziasztok!
Nekem is van gyógyszerallergiám. Az a baj, hogy nm tudom mire, mert amikor kijött 2féle gyógyszert szedtem be egyszerre.
Csináltak nekem annó egy vérvételes vizsgálatot és azokat a gyógyszereket nézték amiket beszedtem. Először nagyon durva csalánkiütéses voltam 1 hétig, máskor csak pöttyös lett a mellkasom pár órára. Az eredmény megvan, de szinte használhatatlan. Kaptam egyszer egy gyógyszert amit elvileg szedhettem volna, mégis pöttyös lettem tőle. Egyszer ki kellene vizsgáltatnom magam, mert rettegek gyógyszert szedni.
Szerintetek a gyerkőc is lehet arra allergiás amire a szülő?
Ha tényleg szeretnél ilyen vizsgálatot, szívesen segítek, csak számolj vele hogy 3x kell lejönnöd Pécsre.
Márciusban mielött belekezdenél keress meg és intézkedünk, oksi?
Húha... Az nagy gáz...
Sajnos erre csak a mi bőrgyógyászunk adhat "engedélyt". Tehát egyszer el kellene jönnöd vizsgálatra, ahol elrendeli neked a vizsgálatot, majd be kell jönnöd a vérvételre és végül az eredményért is... Tehát 3x kellene lejönnöd Pécsre.
Sajnos a gép elromlott és csak márciusban lesz jó, úgyhogy akkor indul csak be a dolog újra.
Akkor benneteket említett a gyerekorvosom, de nem volt biztos benne, hogy csináljátok-e még...
Egy elérhetőséget megírnál nekem privátban?
Egyébként tatabányai vagyok..
Szívesen segítek ha tudok. Mit szeretnél tudni? Ezeket az anyagokat meg tudják nézni, de a tonogen és torekan nem hiszem hogy nekünk van... Azt esetleg hoznod kell a vizsgálatra.
Nem tudom merre laksz, de ez a vizsgálat ahogy írtam csak nálunk van, ami azt jelenti hogy Pécsen.
Ez egy vérvételt jelent. Időpont alapján megy a dolog. Reggel van a vérvétel, és rá 2.5-3 héttel lesz kész az eredmény.
Tudnál nekem ebben segíteni?? nekem lidocain, tonogén és torekán allergiám van.
Az a gondom, hogy a gyermekeimnél sem merik ezeket alkalmazni , én szeretném megtudni, hogy valóban allergiásak ők is rá..elég nekem szenvedni miatta..
Ha esetleg kiütésed vagy más tüneted volt a gyógyszertől akkor arra csak az LTT vizsgálat jó megoldás.
60%-os eredményt ad a vizsgálat. Igazából ha +, vag ha - akkor sem szabad azt a gyógyszert szedni ami a lehetséges oki tényező. Át kell váltani másra ha nélkülözhetetlen, ha nélkülözhető, akkor nem el kell felejteni.
További ajánlott fórumok:
- Mindent a Sotret gyógyszerről!
- Ismeritek a Roaccutan gyógyszert? Mik a tapasztalatok?
- Antidepresszánsok, gyógyszerfüggőség
- Ebben az országban kik végeznek értelmes munkát?
- Németországban milyen lázcsillapító, gyulladáscsökkent gyógyszert lehet kapni, mint itt a Nurofen?
- Prick-tesztet melyik budapesti kórházban végeznek? Dél-pesti (Jahn Ferenc) kórházban?