Ebben az országban kik végeznek értelmes munkát? (beszélgetős fórum)
Egy ujab forum, amibe megnyilvanulhat a sok unatkozo ember meltatva, mit tart ertelmesnek es mit nem.
Itt illessen embereket erdem? Haat.
Nyugi anyuci :)
Semmi gond nem volt a kérdéssel (sem), viszont most eszembe jutott egy hír a híradóból, hogy hja, viszont hallottunk olyat, hogy valaki úgy vette fel a fizut, hogy még csak nem is járt be...
khm. Na, ez a gusztustalan!
Én értem a kérdést, és azzal nincs bajság :)
Baromfijókednek üzenem én másokkal tisztelettel szoktam beszélni és nem bocsátkozok semmiféle kritizálásba vannak ezen kivül még sokkal idegesitőbb dolgok, amitől a hajam szála az égnek áll tőle. Csak csupán azt akartam kihozni belőle, akik hasznot hoznak a társadalomnak azokat illesse
érdem és ne azokat, akik csak úgy a semmiért felveszik a fizetésüket. Én sem vagyok tökéletes.
szerintem a többiben is... :)))
szia
Igen, én is igyekeztem óvatosan fogalmazni...
Szóval egy a lényeg:
imádom a somlóit! :)))
és szeretem a focit :D
Most megleplek!
Magam a pénzügyi szektor visszaállamosítását tartanám elsődlegesnek! Ez ugyan politika, de gyorsan megkérdezném (nem Tőled), melyik párt meri ezt a programjába felvenni? Felvette valaha, pedig ha jól emlákszem állam adósságunk van, ami egyre több valami "rejtélyes" ok miatt.
Na megyek, mert még kitiltanak, mert politizálni tilos a HOXA-n, bár a politika mindenbe beleüti az orrát.
:)
Igen, lehet, hogy ez az általam kiírt sorrend mindenkinél más...
Viszont én most azt látom, hogy betegek vagyunk (az eg.ügy is), a mai fiatalok (tisztelet a kivételnek) nem tanulnak, nem is akarnak, mert a tanár sem olyan, mint azok a "nevelők" akik még huszon-harmincévvel ezelőtt teljes odaadással, hivatástudattal oktattak, persze, hiszen nincsenek megfizetve, és a közbiztonságról sincs jó véleményem :(
Biztos, hogy fontos mindenki munkája, hiszen amit természetesnek veszünk, mindig valaki munkája van mögötte.
Elmegyünk vásárolni: az eladóktól a termékig
Otthon felkapcsolom a villanyt: a villanyszerelőjé és az enyénm is :))) hogy ki tudjam fizetni. Ami csekket befizetek, azt lekönyvelik.
Természetes, hogy a csapból víz folyik, hogy házak épülnek, hogy az áruszállítás már világszintű... hümmmm. Persze.
Itt az alapkérdésre a válasz, hogy igen, minden munka fontos.
És általában azt érezzük fontosabbnak, amire szükségünk van.
Bocsi, még eszembe jutott egy jó példa :)
Anyum mondta mindig, hogy az nem látszik, ha mindennap takarítunk, de ha két napot kihagysz, az látszik...
hát persze..mindenhova beköp egy hsz-t és továbbál..feletébb idegesítő...
na sziasztok, legyen szép napotok:)
Én azt nem nevezem munkának! Ennyi. Mert ő úgy irányította a kérdést,hogy csak a segítő jellegű munka(mentős,stb,..) tekinthető értelmes munkának,holott a festő,a kukás,a raktáros...stb is értelmes munkát végez.
Más kérdés az,hogy hasznos-e a munkád mások számára is(drog,kasszafúrás)?
Az alap, az biztos, hogy
1. Egészségügy
2. Oktatás
3. Közbiztonság (itt a tűzoltókat is értem)
legfeljebb a sorrend más, de ha ez a három tuti, és jól működik, meg van fizetve, akkor az országban kevesebb embernek fájna a feje.
Ez most sajnos mindegyik csak féllábon imbolyog :(((
Minden más munka is fontos, kivétel nélkül!
A kérdés jó volt, legyünk optimisták :)
Anno ezt úgy mondtam volna... "a következő öt éves tervben" rendeződhet...
Legalább higgyük ezt!
Vagyunk egy páran, akik nem igazán élvezik a munkájukat, attól az még mások szemében lehet értelmes munka. Mint ahogy az utcaseprő is. Bár csendesen megjegyzem, azért van utcaseprőre szükség mert, laza eleganciával elhajítjuk a cigit, papírzsebkendőt .....stb.
Pedig ha kevesebbet szemetelnénk, gyanítom értelmesebb munkára is alkalmazhatóbbak lennének ezek az emberek.
Ha már az "alja" munkánál tartunk én a bankárokat tartom "alja"S munkásnak.
További ajánlott fórumok:
- Teljesen egyedül elszigetelve egy másik országban. Depresszió. Nem tudom, hogy mi segítene
- Van teljesen kietlen, vadregényes hely az országban?
- Miért kell ebben az országban ennyit félni?
- Miért nem lehet ebben az országban munkát találni? :(
- Az országban hol végeznek gyógyszerallergia tesztet?
- Melyik országban érdemes ma munkát keresni?