Az OKTV kiváltja az érettségit? (tudásbázis)
oktatas.hu
2012-es rendelet,14-15-ös tanévre.
Egyébként minden vizsga aloli mentességet írásban kérelmezni kell és a vizsga megkezdéséig választ is kap a vizsgázó.
Csak azért kérdezem mert a neten ezt
m csak nem tudom mikori mert nincs dátum. Az érettségi vizsga vizsgaszabályzatáról szóló 100/1997. Korm. rendelet 41. § (5) bekezdése értelmében, ha a vizsgázó az országos középiskolai tanulmányi versenyen a döntőben vett részt, akkor az adott vizsgatárgyból teljesítette az érettségi vizsga vizsgakövetelményeit. Az országos tanulmányi verseny kiírása határozza meg azt, hogy a tanulmányi verseny döntőjében részt vevő versenyzők közül hány tanuló kaphat emelt szintű, és hány tanuló középszintű minősítést. Az országos középiskolai tanulmányi versenyek idei versenykiírása értelmében az 1 - 15. helyezettek emelt szintű jeles osztályzatot és 100 %-os minősítést, a további helyezettek középszintű jeles osztályzatot és 100 %-os minősítést kapnak.
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Szerintetek szégyen, ha valakinek nincs érettségije?
- Mi a véleményed arról ha egy érettségi után álló diák szakmára megy tovább?
- Újra érettségizek 2012-ben
- Ha nekem van érettségin egy ötös írásbelim, és szóbelin nem tudok semmit, akkor melyik igaz?megbuktam, vagyk négyest kaphatok csak?
- Az egynyelvű felsőfokú C1 nyelvvizsga kiváltja az emelt szintű nyelvi érettségit?