Az idegpálya sérülése bölcsességfog húzása során (beszélgetős fórum)
Kitűnő ötlet!:-) Sok sikert, drukkolok!
Neked is szép napot!
Nagyon köszönöm! Mindenesetre mára bejelentkeztem egy másik szájsebészhez, szeretném az ő véleményét is meghallgatni.Majd megírom,ő mit mondott!
További szép napot!
Bár a "közel" a kezeléstől is függ, tehát a műtéttől, egyebektől. És megint más, ha rosszul nőtt, mert akkor tényleg közel lehet az ideghez.
Ha a szájsebész azt mondja, akkor minden bizonnyal úgy is van. Jobbat, többet sajnos nem tudok.
Pálya az agyban meg a gerincvelőben van (és csak simán "pálya").
Anatómiailag azért nincs olyan közel (sőt) a fog és az ideg, nem is igazán értem, miről van itt szó. A fogorvos mondta ezeket?
Nekem idegpályát mondtak, mert ott fut közvetlen a fogam alatt,és ez "veszélyes" lehet.
Te ezt hol hallottad?
Szia!
Ha sérül az ideg (ne idegpálya!), akkor az érzéskiesés a fogakat érinti, ill. az ínyet és a tőle kifelé lévő szájüregi részt (bocs, nem tudom jobban elmagyarázni).
(Ha jól emlékszem...)
Sziasztok!
Van olyan köztetek,akinek sérült az idegpálya a bölcsességfog kihúzása során? Sajnos engem ezzel rémisztgetnek,ugyanis túl közel,azaz szinte egy vonalban van a gyökér. és az idegpálya.:(
Elmondták,hogy mire számíthatok,ami persze nem 100%,de erősen benne van a pakliban.:( Valahogy el sem tudom képzelni,hogy mi fog történni, tényleg fog-e zsibbadni,ilyenek?
Valami érzékkiesést is emlegettek, de nekem ez olyan hihetetlen,hiszen ez csak egy foghúzás.:(
Nagyon félek,bent pedig nem maradhat,mert akkor rövidesen megőrülök.
Segítsetek! Tapasztalatokat várok! Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Idézetek, bölcsességek
- Minden napra egy bölcsesség
- Végeztek valakinek altatásban bölcsességfog eltávolítást?
- Melyik szájsebészetet ajánlanád bölcsességfog műtéthez?
- A szemfog húzása fájdalmasabb mint egy őrlőfog vagy bölcsességfog húzása? Van bárkinek tapasztalata, milyen a szemfog húzás?
- Kinőtt bölcsességfog húzása: rosszabb, mint egy másik fognál?