Az este bedagasztott kelttészta a formába rakva eláll reggelig szobahőmérsékleten? (tudásbázis)
Hat nemtom lanyok en mar jartam ugy,hogy reggel bedagasztottam a kalacsot,aztan hirtelen el kellett mennem itthinrol,es csak este ertem haza,a kalacs egesz nap a konyhaasztalon pihent letakarva..Semmi baja nem lett,jol megkelt,befontam es megsutottem..Finom volt.
Pedig en szaritott elesztot hasznalok,nem frisset.
Hűtőben van egy pici esély, hogy még használható marad a tésztád, de szobahőmérsékleten esélytelen.
Teljesen túlkelne.
Nem szabad szobahőmérsékleten hagyni, ha már bedagasztottad!
Hűtőben tedd be.
Akkor ki fogom próbálni, csak eddig még nem igazán mertem.
Annyira finom kalácsreceptem van, nagyon tuti még másnap sőt harmadnap is, de a munkahelyre frisset szeretnék majd vinni.
Sziasztok!
Ha este az élesztős kalácstésztát beleteszem abba a formába, amibe sütni akarom és szobahőmérsékleten hagyom letakarva, eláll reggelig? Mert reggel szeretnék friss kalácsot, csak akkor nincs idő előkészíteni!!!
Szerintetek???
További ajánlott fórumok:
- Rántott csirke szobahőmérsékleten maradt, ehető még?
- Az 5 hónapos kisfiamnak az ételeket kóstolgatni milyen hőmérsékleten adjam (pl. krumpli, répa)? Szobahőmérsékleten, vagy melegítve?
- Megsült tököt meddig tárolhatom szobahőmérsékleten?
- Ha kelt tésztából szeretnék sütni pl. beiglit, és este elkészítem, betehetem reggelig a hűtőbe, hogy akkor süssem ki?
- Ha előző este meggyúrom a tésztát, hova tegyem vagy mit csináljak, hogy a tészta megkeljen és reggelig kibírja, hogy már csak sütni kelljen?
- Elkészített Knorr Erdei gomba-krémleves meddig áll el szobahőmérsékleten?