Az én módszerem: a futás! (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Én kora reggel futok, még 6 előtt. Akkor még friss az idő, nincs meleg, s még jól is esik.
Mihelyst vége a nagy kánikulának. Ilyen rekkenő hőségben nem lehet.
Csak hajrá-hajrá neked is!
Nekem kg-ban többet szerintem, de nem is a kilók érdekelnek, inkább a centik! :)
Mikor állsz neki konkrétan? :)
Én is ezt tervezem. 10 kilót kéne leadnom. Elhatároztam, hogy most nyáron elkezdem... :)
Sziasztok!
Van itt még valaki? Rég írtatok már. Elolvastam a hozzászólásokat, olyan lelkesek vagytok. :)
Én most szeretnék nekiállni futni kezdőként. Remélem menni fog.
Lehet, hogy a sprinterekre gondolt...
Szia!
Nem nagyon van időm elolvasni az összes kommentet-mihelyt lesz...olvasok!.
ÁM a cikked aranyos,olvasni való volt....
Nos,én vagy 25 éve nem sportolok,nem vagyok rá büszke...ám most,hogy 22év után letettem a cigit azt a napi kb.40szálat és egyre jobban vagyok -viszont hízok rendesen- arra gondoltam,hogy esténként kocognom kéne.
Inspirációt adtál nekem! És ezt jöttem megköszönni!
Már elővettem az edzőcipőmet a szekrényből ...:)
Puszi :Kriszti
Vaskosít???? Hát engem vékonyít, szálkásít.... Nézd meg Lubics Szilviát, maratonista. 50 kg, és nagyon vékony, szuperek a lábai is.
Én ritkán látok vastag combú futócsajokat, az enyém is sokat vékonyodott tőle.
Ezért mondják:
[link]
Ha nem fáj a térdetek akkor ne vegyétek magatokra...
Ezt kik mondták és mivel indokolták? Én még senkitől nem hallottam. Kb. annyira igaz, mint az, hogy a matek nem nőknek való.
Nem nőknek való? Ugyan miért?! :O
ez butaság.szerintem nagyon jó a futás.
Nincs időhöz, pénzhek kötve, bármikor csinálhatod, szabadban vagy, és utána isteni a közérzet
Én csak és kizárólag egyedül futok, és Monspart Sarolta edzéstervével készülök a félmaratonra. Egyelőre váltóban csináljuk, de jövőre az egészet lefutom. :-)
én is mennék futni, kocogni, csak nincs kivel. :)
Sziasztok!
Futó vagyok, 7 éve űzöm ezt a sportot. 5 és 21 km között bármilyen távot lefutok edzésként, tempómmal pedig tudok igazodni másokhoz.
Zuglóban, fogarasi úton lakom, onnan szoktam futkározni egyedül. Néha (tehát nem mindig) szükségem lenne egy futópartnerre, akivel együtt küzdhetjük le a km-eket. Ha valaki felém lakik és lenne kedve velem futni, kérem írjon. Válaszként küldök facebook-adatlapot, aztán megbeszéljük a többit. Nem kapcsolatot keresek! Csak futótársat! :) :D
Kellemes húsvétolást mindenkinek! :)
És megint 6 km ... :-) Egyre könnyebben megy, az időn kéne javítanom, aztán megtoldani egy km-rel!
Én azt mondom mára ennyi elég. Lényeg a fokozatosság, nehogy túlterheld az izületeid. Szerintem a héten még csinálj ennyiket, aztán következő héttől már emelheted egy két perccel, aztán pár napig megint úgy, aztán megint pici emelés. Esetleg írhatod magadnak papírra a napi eredményeidet, így látható is lesz a fejlődésed. Azért ne csináld mindennap, kell a szervezetnek is időt hagyni a regenerálódásra. Nem szabad hirtelen nekiugrani a dolgoknak mert a végén lesz egy sérülésed vagy elkezd fájni a térded és elmegy a kedved az egésztől. Szépen lassan fokozatosan, de kitartóan. Az idő neked dolgozik.
Köszönöm. :)
Pont az előbb találtam egy futópados edzés programot és ott is ezt írták.
Szerintetek mára ennyi elég volt vagy csinálhatok még egy 30 perces blokkot? :)
Ne várd azt, hogy első alkalommal maratont fogsz futni. Fokozatosan tudsz fejlődni. Nagyon jó a tempós gyaloglás is. Csináld most így egy hétig. Utána elkezdhetnéd azt, hogy futsz egy kicsit, aztán gyalogolsz, megint futsz megint gyalogolsz. A gyaloglás közben kipihenheted a futást. Majd ezt így tovább, míg végül már több lesz a futás mint a gyaloglás, míg végül el lehet hagyni teljesen. De nagyon jó egyébként a gyors gyaloglás is. :-)
5 percből lesz az 50.:)Csak nem feladni.A szervezetnek hozzá kell szokni a terheléshez.Hajráááá!!!
Szép napot!
Köszi!:)
Akkor jó, mert azt hiszem nekem egyenlőre nem menne a futás. A mai első 5 percemből kiindulva. :D
Bizony lehet, és ha egyelőre csak úgy megy, akkor csináld úgy, később mennei fog rajta a futás is!!
Tényleg? :)
Szuper!
Mert az nekem jobban fekszik mint a futás. Az ugrálástól csak rosszul leszek. :D
Megérkezett a futópadom. :)
Föl is pattantam rá, de az első 5 percben végig azt éreztem, hogy mindjárt meghalok! :D
De lenyomtam még 25 percet inkább gyors gyaloglásban semmint futásban.
Ez gond?
Lehet gyors gyaloglással is formálódni? :D
További ajánlott fórumok: